TYT konuları ile AYT konuları aynı mı?

XSamurai

Hectopat
Arkadaşlar TYT ve AYT de ki konu başlıklarına baktığımda aynı konular olduğunu görüyorum. Yani örnek veriyorum TYT de ki tarih bilimine giriş konusu AYT de de var. TYT de zaten bu konulara çalışacağım. AYT de yine bakmam mı gerekiyor. Sadece TYT de baksam yeter mi? Farkı nedir?

Arkadaşlar TYT ve AYT de ki konu başlıklarına baktığımda aynı konular olduğunu görüyorum. Yani örnek veriyorum TYT de ki tarih bilimine giriş konusu AYT de de var. TYT de zaten bu konulara çalışacağım. AYT de yine bakmam mı gerekiyor. Sadece TYT de baksam yeter mi? Farkı nedir?
Aynı konunun gelişmişini ileride görürsün çünkü. TYT 9-10. sınıf AYT 11-12. sınıf konularından oluşur.

Sözel diyorsan edebiyat farklı. TYT daha çok anlam bilgisi üzerine ama AYT'de roman, tiyatro gibi bilgi soruları var. Sayısal zaten çok farklı. Biraz detaylı incelersen anlarsın demek istediğimi.

Bazı konular aynı olabilir ama soruluş tarzları aynı olmayacaktır, ikisi de bambaşka sınavlar. Sayısalsan ayt yapmadan dımdızlak kalırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı