TYT mat ve AYT sayısal derslerden özel ders alınır mı?

yzb_soner

Decapat
Arkadaşlar merhaba, şu an 11. sınıfım. Yazın hem 11. sınıf kimya, matematik, fizikten hem de TYT matematikten özel ders almayı düşünüyorum. Geri kalanını kendim hallederim diye düşünüyorum. Bu yollardan geçip de tavsiyesi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimya için bence gerek yok çok ağır bir ders değil çünkü. Ancak matematik ve fizik alınabilir. Ben matematikten alıyorum şuan. Hiç olmazsa neredeyse her hafta 1 konu bitiyor. Yani kendi çalışmanla bitecek konuları düzenli şekilde hocayla beraber götürme imkanın oluyor. Ayrıca ders aldığın veya alacağın hoca tecrübeli bir hocaysa bir çok YKS öğrencisini yetiştirmiştir. Kitapları biliyordur. Soru tarzlarında püf noktaları biliyordur. Yani demem o ki fizikten de matematikten de alınır. Ancak kimya cüzi miktar sayılabilecek bir miktar değilse alınmaya değmez, değeceğini sanmıyorum.

Gözümde kimya ile feslefeden özel ders almak eşit gibi yani. İkisi de öğrenmeye dayalı. Ekstra matematik fizik gibi formül bilmene aman aman gerek kalmıyor diğer sayısal derslere göre.

Kimya için bence gerek yok çok ağır bir ders değil çünkü. Ancak matematik ve fizik alınabilir. Ben matematikten alıyorum şu an. Hiç olmazsa neredeyse her hafta 1 konu bitiyor. Yani kendi çalışmanla bitecek konuları düzenli şekilde hocayla beraber götürme imkanın oluyor. Ayrıca ders aldığın veya alacağın hoca tecrübeli bir hocaysa birçok YKS öğrencisini yetiştirmiştir. Kitapları biliyordur. Soru tarzlarında püf noktaları biliyordur. Yani demem o ki fizikten de matematikten de alınır. Ancak kimya cüzi miktar sayılabilecek bir miktar değilse alınmaya değmez, değeceğini sanmıyorum.

Gözümde kimya ile feslefeden özel ders almak eşit gibi yani. İkisi de öğrenmeye dayalı. Ekstra matematik fizik gibi formül bilmene aman aman gerek kalmıyor diğer sayısal derslere göre.

TYT de hangi derslerden aldınız acaba ya da dershaneye gidiyor musunuz?

TYT de hangi derslerden aldınız acaba ya da dershaneye gidiyor musunuz?
Şuan için 11. sınıfım ve AYT hiç görmedim meslek lisesi olduğumdan dolayı.

Matematik özel dersi alıyorum. TYT ilk 12 konudan başladık ve şuan problemlerdeyim. Bundan sonra müfredatı yani kümeler, fonksiyonlar şeklinde AYT ile ortak konuları işleyip direkt AYT'ye geçiş yapacağız ortak konular bitince.

Fizikten ise dün hocayla konuştuk ve ders almaya bugün yarın başlarım. Fizikte kendim bir yere kadar geldim ve ardından matematik gibi konuları kendimle değil hocayla disiplinli şekilde götüreceğim.

Dershaneye gitmiyorum. Aylık dershane ücreti özel derslerin toplam ücretini bile geçiyor. Vaktim kalmadığı için özel ders çok daha mantıklıydı benim için.

Şuan için 11. sınıfım ve AYT hiç görmedim meslek lisesi olduğumdan dolayı.

Matematik özel dersi alıyorum. TYT ilk 12 konudan başladık ve şuan problemlerdeyim. Bundan sonra müfredatı yani kümeler, fonksiyonlar şeklinde AYT ile ortak konuları işleyip direkt AYT'ye geçiş yapacağız ortak konular bitince.

Fizikten ise dün hocayla konuştuk ve ders almaya bugün yarın başlarım. Fizikte kendim bir yere kadar geldim ve ardından matematik gibi konuları kendimle değil hocayla disiplinli şekilde götüreceğim.

Dershaneye gitmiyorum. Aylık dershane ücreti özel derslerin toplam ücretini bile geçiyor. Vaktim kalmadığı için özel ders çok daha mantıklıydı benim için.
Anladım hocam teşekkürler sakıncası yoksa ücret ne kadar ödüyorsunuz saat başı

Anladım hocam teşekkürler sakıncası yoksa ücret ne kadar ödüyorsunuz saat başı
Matematik için deneyimli bir hocayla çalışıyorum. Ve saatlik 800TL ödüyorum. Fizikten ise aşağı yukarı ödeyeceğimiz tutar 900-1000 civarında gibi duruyor.

Haftada 1 mat 1 fizik toplam 2 saat alacağım. 1 haftada 2000TL civarı özel derse gidecek. 1 ayda 8 bin tl ediyor. Dershaneye gitseydim aylık 13 civarında ödeyecektim. Yaklaşık 5k karlı bir şey özel ders.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı