TYT Matematiğe nasıl çalışılmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, dilciyim 12. sınıf öğrencisiyim. TYT matematiğim 0 net. 2-3 hafta önce toplama çıkarma bilmiyordum, antrenmanlarla metematiği neredeyse bitirip 3 4 5 aldım fakat neredeyse hiçbir soruyu çözemiyorum, özellikle 30. sayfadan sonra. Matematiğe çok garip bir merak saldım, öğrenmeye çok istekliyim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Onca şey denedim, dün rehber matematiğin TYT kampını aldım, 2. günün bir kısmına kadar geldim fakat hiçbir şey anlamıyorum. Zor olmadığının farkındayım fakat anlamıyorum. Matematik öğrenmeye çok istekliyim ama anlamıyorum. Nasıl çalışacağımı bilmiyorum. İlk 12 konunun da hepsini bilmiyorum temelim var ama kırık. Geçen üslü sayılara baktım mesela mantığı formülleri kolay geldi ama hiçbir şekilde sorularını çözemiyorum. Hayalim 0 netten 20 nete çıkmak. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce kendine bir playist seç hocam benim önerdiğim ( mert hoca ) o hoca anlatırken not al + videoyu durdurup soruları çözmeye çalış eğer çözemezsen hocayı izle nasıl çözdüğünü kavra sonra kendin yeniden çözmeye çalış konu anlatımını bitirincede testi yapıştır.

Önce kendine bir playist seç hocam benim önerdiğim ( mert hoca ) o hoca anlatırken not al + videoyu durdurup soruları çözmeye çalış eğer çözemezsen hocayı izle nasıl çözdüğünü kavra sonra kendin yeniden çözmeye çalış konu anlatımını bitirincede testi yapıştır.

Yapamıyorum olmuyor rehber matematiğin kampını denedim beceremiyorum 3 sayfayi 3 saatte bitiriyorum kampta ve bana yararı az oluyor az şey öğreniyorum.

345 senin seviyende birisi için zor bir kaynak. MikroOrjinal öneririm. %50 kolay %50 orta seviye sorular içeriyor. Ayrıca bir konuyu soru çözerek oturtmaya çalışma en başta. Bir konuyu dinledin ya, youtube'a TYT x konusu kolay soru çözümü yaz önce soru çözüm videoları izle. Direkt kendin çözmeye çalışırsan yapamadığında derse küsersin. O yüzden öncesinde bol bol başkalarının soru çözümünü izle. Onlar video çektikleri için hata yapmıyorlar bu sayede çözümleri öğrenmek çok daha kolay oluyor. Soru tarzlarını oturttum biraz biraz diyebildiğinde kitap çözmeye başla.

345 senin seviyende birisi için zor bir kaynak. Mikroorjinal öneririm. %50 kolay %50 orta seviye sorular içeriyor. Ayrıca bir konuyu soru çözerek oturtmaya çalışma en başta. Bir konuyu dinledin ya, YouTube'a TYT X konusu kolay soru çözümü yaz önce soru çözüm videoları izle. Direkt kendin çözmeye çalışırsan yapamadığında derse küsersin. O yüzden öncesinde bol bol başkalarının soru çözümünü izle. Onlar video çektikleri için hata yapmıyorlar bu sayede çözümleri öğrenmek çok daha kolay oluyor. Soru tarzlarını oturttum biraz biraz diyebildiğinde kitap çözmeye başla.

Hocam çok kaynak aldım 3D, 3 4 5, sonuç yayınlarının fasikülleri ve rehber matematigin kamp kitapları falan hepsi var artık kaynak almak vicdanimi rahatlatmaktan baska bir ise yaramayacak. Neden 3D aldin derseniz gaza gelip almistim. 2 sayfasini cozebildim ve pismanim. Elimde olan kaynaklarla yapabilecegim bir seyler var mi? Soru çözümü izleyip ne yapacagim izleyince aklimda kalmiyor kalem oynatamıyorum ne kadar izlesemde.

İlk olarak izleyeceğin hocayı belirlemen lazım Rehber Matematik izlemek istiyorsan onu izle ama Mert Hoca'nı Zero Matematik, Matematiğe İlk Adım TYT'ye İlk Adım kampları var bunlarla ilerleyip sonradan istediğin hocanın TYT kampına başlamanı öneririm. Bu arada muhtemelen 7 veya 8.sınıf matematik konularında eksikler var kesinlikle bu dediğim 3 kampa bir gir bak. Bıyıklı Matematiğin 10 günde temel atma kampı var ona da bakabilirsin. Daha sonra kolay seviye test edinmen lazım. Antrenmanlarla Matematiği at gitsin. Mikroorijinal almanı öneririm soruları sıfırdan alıyor ben kullandım çok beğenmiştim. Daha sonra Matematiğin Ilacı kullan. Matematiğin Ilacı bittikten sonra anca 345 çözecek seviyeye gelirsin, ben orta seviyeyken fazla soru çözmek istemiyorum diyorsan 345 kullanma çünkü 345'te çok fazla soru var canını sıkabilir. 345 yerine Bilgi Sarmal TYT Matematik al, bundan sonra da çözebilirsen 3D, apotemi veya Orijinal alırsın. Tabi bunları yaparken de geometri kampına başlaman lazım. Kenan Kara'nın kampıyla gidebilirsin başlangıç olarak Karekök'ün sıfır geometri testi alınabilir veya antrenmanlarla geometri de olabilir daha sonra Geometrinin İlacı ondan sonra da Bilgi Sarmal veya 345 geometri. Bundan sonra finito.

İlk olarak izleyeceğin hocayı belirlemen lazım rehber matematik izlemek istiyorsan onu izle ama mert hoca'nı Zero matematik, matematiğe ilk adım TYT'ye ilk adım kampları var bunlarla ilerleyip sonradan istediğin hocanın TYT kampına başlamanı öneririm. Bu arada muhtemelen 7 veya 8.sınıf matematik konularında eksikler var kesinlikle bu dediğim 3 kampa bir gir bak. Bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampı var ona da bakabilirsin. Daha sonra kolay seviye test edinmen lazım. Antrenmanlarla matematiği at gitsin. Mikroorijinal almanı öneririm soruları sıfırdan alıyor ben kullandım çok beğenmiştim. Daha sonra matematiğin ılacı kullan. Matematiğin ılacı bittikten sonra anca 345 çözecek seviyeye gelirsin, ben orta seviyeyken fazla soru çözmek istemiyorum diyorsan 345 kullanma çünkü 345'te çok fazla soru var canını sıkabilir. 345 yerine Bilgi Sarmal TYT matematik al, bundan sonra da çözebilirsen 3D, apotemi veya orijinal alırsın. Tabii bunları yaparken de geometri kampına başlaman lazım. Kenan Kara'nın kampıyla gidebilirsin başlangıç olarak karekök'ün sıfır geometri testi alınabilir veya antrenmanlarla geometri de olabilir daha sonra geometrinin ilacı ondan sonra da Bilgi Sarmal veya 345 geometri. Bundan sonra finito.

Keşke sifirdan baslasaydim. O kadar cok kitap aldim ve cogunu cozmedim ki artik ailemden kitap parasi istemeye ya da kitapciya gitmeye utaniyorum. Ayrica kamplardan cidden bir şey anlamıyorum cok yavas ilerliyorlar rehber matematigin sifirdan matematik kampinada baslamistim 2-3 haftada 60 sayfa gittim ama antrenmanlarla matematigi 2 haftada yuzde doksanini bitirdim tamamen.

Keşke sifirdan baslasaydim. O kadar cok kitap aldim ve cogunu cozmedim ki artik ailemden kitap parasi istemeye ya da kitapciya gitmeye utaniyorum. Ayrica kamplardan cidden bir şey anlamıyorum cok yavas ilerliyorlar rehber matematigin sifirdan matematik kampinada baslamistim 2-3 haftada 60 sayfa gittim ama antrenmanlarla matematigi 2 haftada yuzde doksanini bitirdim tamamen.
Hocam öyle desenize. Bunun içinde çözüm var telegram gruplarında paylaşıyorlar pdf'leri açın oradan çözün bende şuan 3D yok pahalı diye almıyorum pdf'ten çözüyorum, kütüphane de ki herkeste benim gibi yapıyor. Kamptan bir şey anlamama değil de dikkatlice dinlemiyorsunuzdur bende eskiden en kolay kampı dinlerken sürekli bacağımı titretir anlamaz birde hocayı suçlardım kampı anlamıyorum diye ama odaklanınca anladığını fark ediyorsun. Odaklanma problemin var.

Hocam öyle desenize. Bunun içinde çözüm var Telegram gruplarında paylaşıyorlar PDF'leri açın oradan çözün bende şu an 3D yok pahalı diye almıyorum PDF'ten çözüyorum, kütüphane de ki herkeste benim gibi yapıyor. Kamptan bir şey anlamama değil de dikkatlice dinlemiyorsunuzdur bende eskiden en kolay kampı dinlerken sürekli bacağımı titretir anlamaz bir de hocayı suçlardım kampı anlamıyorum diye ama odaklanınca anladığını fark ediyorsun. Odaklanma problemin var.

Bayağı var hem de. Odaklanamiyorum cok sıkılıyorum ve sıkılınca beynim bu durumdan kurtulmak için dikkatimi dagitiyor. PDF'den nasıl cozebilirim ki kagit kalemle yazmadan? Soruyu A4 kagidina falan mi yazacağım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı