TYT matematik bitince ne yapılmalı?

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba 1 Temmuz'dan bu yana TYT matematik çalışıyorum ve inşallah 1-2 hafta içerisinde bitireceğim. Geometri olmadan yani 30 soru içerisinde en sonki denememde 19D 2Y yaptım. (yapamadığım çoğu soru problem vs.) TYT matematik bitince ne yapmalıyım? Galiba bu TYT'de netler çok hızlı yükselmiyor. Deneme alıp deneme mi çözeyim yoksa soru bankası mı alayım? Bilgili arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Şu konularda çok yardıma ihtiyacım var. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba 1 Temmuz'dan bu yana TYT matematik çalışıyorum ve inşallah 1-2 hafta içerisinde bitireceğim. Geometri olmadan yani 30 soru içerisinde en sonki denememde 19D 2Y yaptım. (yapamadığım çoğu soru problem vs.) TYT matematik bitince ne yapmalıyım? Galiba bu TYT'de netler çok hızlı yükselmiyor. Deneme alıp deneme mi çözeyim yoksa soru bankası mı alayım? Bilgili arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Şu konularda çok yardıma ihtiyacım var. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Problemleriniz kötüyse bir problem kitabı alıp çözün. Sonra rutine bindirin. Branş denemelerine başlayabilirsiniz.

Problemler paragraf gibi sürekli çözülmeli değil mi? Bu arada branş denemesi olarak Bilgi Sarmal alacağım galiba.
Bence rutinden ziyade soru tarzlarına karşı yatkınlığınız olmalı ek olarak da bir adet Problemler fasikülü bitirmelisiniz. Dediğiniz gibi TYT netleri bir anda artmaz. Süreç ister. Soru bankasını en son hâlâ bir artış yakalamıyorsanız alıp birkaç aya yayarak bitirin.

Bence rutinden ziyade soru tarzlarına karşı yatkınlığınız olmalı ek olarak da bir adet problemler fasikülü bitirmelisiniz. Dediğiniz gibi TYT netleri bir anda artmaz. Süreç ister. Soru bankasını en son hâlâ bir artış yakalamıyorsanız alıp birkaç aya yayarak bitirin.

Problem fasikül + branş denemeleri + geometriye başlamalısın bence.

Bana bir tane problem fasikülü lazım o zaman. Piyasada önerebileceğiniz bir şey var mıdır? bu arada @closed.selim hocam geometriye Kenan Kara ile mi yoksa Eyüp B ile mi başlasam kararsız kaldım. Eyüp B'yi seviyorum TYT'nin demirbaşı konularını onunla hallettim ama hali hazırda Kenan Kara hocamızın geometri kitapları var bende kafam karışık.

Bana bir tane problem fasikülü lazım o zaman. Piyasada önerebileceğiniz bir şey var mıdır? bu arada @closed.selim hocam geometriye Kenan Kara ile mi yoksa Eyüp B ile mi başlasam kararsız kaldım. Eyüp B'yi seviyorum TYT'nin demirbaşı konularını onunla hallettim ama hali hazırda Kenan Kara hocamızın geometri kitapları var bende kafam karışık.
Problem kitabı olarak kolay alırsan bir de orta seviye kaynak çözmen gerekir, zor alırsan da çözemezsin. Bu yüzden tek fasikül olarak orta kaynak bir şey al.

Önerim bilgi sarmal olur.

Geometride ise, Kenan kara sıfırdan alıyor diye biliyorum. EyüpB'nim yorumları sorularda çok iş yapıyor ancak Eyüp hoca daha çok, konuyu bilen birisinin üstüne koymaya yönelik anlatıyor. Sıfırdan alıp iyi bir yere getirmek için değil, orta seviyeden alarak iyi bir yere getirmek için çalışıyor bence. Bu yüzden önerim kitabınız da varken Kenan kara'dır.

Orta ve üstü bir şey istiyorsanız Orijinal veya Apotemi şahsi tercihim Orijinal olurdu. Geometriyi Eyüp B'den dinleyecekseniz biraz bayabilir çünkü çok fazla soru çözüyor her konu için. İsterseniz 3D'nin geometri VDD'nden de halledebilirsiniz orada da Eren Kesim anlatıyordu.

Problem kitabı olarak kolay alırsan bir de orta seviye kaynak çözmen gerekir, zor alırsan da çözemezsin. Bu yüzden tek fasikül olarak orta kaynak bir şey al.

Önerim Bilgi Sarmal olur.

Geometride ise, kenan kara sıfırdan alıyor diye biliyorum. Eyüpb'nim yorumları sorularda çok iş yapıyor ancak Eyüp hoca daha çok, konuyu bilen birisinin üstüne koymaya yönelik anlatıyor. Sıfırdan alıp iyi bir yere getirmek için değil, orta seviyeden alarak iyi bir yere getirmek için çalışıyor bence. Bu yüzden önerim kitabınız da varken kenan Kara'dır.

Tamamdır hocam teşekkür ederim önerdiğiniz fasiküle bakacağım.

Orta ve üstü bir şey istiyorsanız orijinal veya Apotemi şahsi tercihim orijinal olurdu. Geometriyi Eyüp B'den dinleyecekseniz biraz bayabilir çünkü çok fazla soru çözüyor her konu için. İsterseniz 3D'nin geometri Vdd'nden de halledebilirsiniz orada da Eren kesim anlatıyordu.

Kenan hoca ile dinleyip üstüne Eyüp B'nin sorularını çözmek gibi de bir planım var. Eyüp hocanın soruları ufkumu genişletiyor, mantıklı olur mu?

Kenan hoca ile dinleyip üstüne Eyüp B'nin sorularını çözmek gibi de bir planım var. Eyüp hocanın soruları ufkumu genişletiyor, mantıklı olur mu?
Hoş olur ama muhtemelen soruları kendiniz zor çözersiniz çünkü biraz zor sorular. Zamandan yana sıkıntınız yoksa iyi olur. Kenan karadan dinleyip bir de Orijinal'in soru bankasını çözersiniz sonra da Deneme Deposunun üçgenler ve geometri denemelerini çözersiniz eksiğiniz varsa o zaman Eyüp hocaya yönelebilirsiniz isterseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı