TYT matematik branş denemelerine ne zaman başlanmalı?

Bu sene tyt matematik kısmında 37 ye 0 yaptım, malumunuz tüm yayınlar hakkında geniş bir bilgim oldu. Sorunuz varsa yardımcı olabilirim.
Hocam bende bu sene gireceğim. Verebileceğiniz püf noktalar var mı? Kesin yap dediğiniz mesela. 345 sb bitirdim, orijinal ve branşlara başladım. 27-32 netim var, 27 altına düşmüyorum.

Bu sene TYT matematik kısmında 37'ye 0 yaptım, malumunuz tüm yayınlar hakkında geniş bir bilgim oldu. Sorunuz varsa yardımcı olabilirim.

Kanka ben 2024 mezunuyum dershane falan gittim verim falan alamadım ama konularda biraz bilgi sahibi oldum her neyse demem o ki şu sana kaynak önerisi veren arkadaşın önerdiği soru bankalarını aldım ama aklımda şu soru var TYT matematik şu an net yok denecek kadar konuyu biliyorum ama pratik yok soru hiç çözmedim bende 3D mat kampına başladım ve sana sorum şu yani elimde 100'e yakın kaynak var hepsini bitiremem tabii ama hedefim tıp bu sene bayağı sıkı basacağım tavsiye falan verir misin TYT adına ve AYT adına yani çevremde tecrübeli çok kimse yok aklımda deli sorular ve şu an günde 10 saat çalışabiliyorum.

Sorabilirsin dostum.

Kanka benim mat 0 desem olur mu bilmem ama netlerim düşük 2024 YKS için çalışmadım dershane verimsiz geçti falan biraz da bahanelerin yüzünden sınav bayağı kötü geçti işte yani diyeceğim o ki senin sınav için önerdiğin kaynaklar vardı onları dün aldım ya ben senin netlere nasıl çıkarım hedef tıp iyi bir puan almak istiyorum bu sene 8 10 saat çalışabiliyorum bu arada yani tavsiye verirsen sevinirim.

Kanka benim mat 0 desem olur mu bilmem ama netlerim düşük 2024 YKS için çalışmadım dershane verimsiz geçti falan biraz da bahanelerin yüzünden sınav bayağı kötü geçti işte yani diyeceğim o ki senin sınav için önerdiğin kaynaklar vardı onları dün aldım ya ben senin netlere nasıl çıkarım hedef tıp iyi bir puan almak istiyorum bu sene 8 10 saat çalışabiliyorum bu arada yani tavsiye verirsen sevinirim.
0 matematik ile dediğim kaynaklar seni fazla zorlayabilir daha basit kaynaklardam başlayabilirsin bence. Onun dışında bu sınav süreklilik sınavı sonuna kadar bırakmadan ilerlemen gerekiyor.

0 matematik ile dediğim kaynaklar seni fazla zorlayabilir daha basit kaynaklardam başlayabilirsin bence. Onun dışında bu sınav süreklilik sınavı sonuna kadar bırakmadan ilerlemen gerekiyor.

Kanka mesela matematik sözel dersler hariç biyoloji mesela sayısal bir ders ama tekrar yapmadan beni zorlayan bir ders sayısal derslere kafa yorunca anlıyorum yani çok basit kaynaktan da başlamak yani benim istediğim hedefe pek ulaştıracağını sanmıyorum ondan orta düzey olan 3D ile başladım elimde çok kaynak var ama disiplinli fedakarlık yaparsam bence yapabileceğime inanıyorum benim senden ricam TYT çok önem vermediğini AYT'ye asıldığını dile getirmişsin TYT matematik nasıl sürdürdün benim sıkıntım daha çok matematikte problem çözmede sıkıntı yaşıyorum geometri konu çalışınca yapabiliyorum ama deneme sınavlarında bayağı zorluyor matematik 35 net ve üstü çok iyi benim de genelde hedefim bu netlere senin netlere yükselmek istiyorum.

Kanka mesela matematik sözel dersler hariç biyoloji mesela sayısal bir ders ama tekrar yapmadan beni zorlayan bir ders sayısal derslere kafa yorunca anlıyorum yani çok basit kaynaktan da başlamak yani benim istediğim hedefe pek ulaştıracağını sanmıyorum ondan orta düzey olan 3D ile başladım elimde çok kaynak var ama disiplinli fedakarlık yaparsam bence yapabileceğime inanıyorum benim senden ricam TYT çok önem vermediğini AYT'ye asıldığını dile getirmişsin TYT matematik nasıl sürdürdün benim sıkıntım daha çok matematikte problem çözmede sıkıntı yaşıyorum geometri konu çalışınca yapabiliyorum ama deneme sınavlarında bayağı zorluyor matematik 35 net ve üstü çok iyi benim de genelde hedefim bu netlere senin netlere yükselmek istiyorum.
Hocam problemler 8 tane sınavda. 32 soruyu kusursuz yapıyorum kalan 8'den elime ne kalırsa kâr gibi bakıyorum. Ekstra hiçbir sey yapmadım açıkçası. Her hafta 1 TYT denemesi çözüyordum. Üstüne de sadece Toprak TYT çözdüm. 15 tatilden sonra haftalık bir de mat tyt branş denemesi attım. Biyoloji için bir tavsiyem yok maalesef benim ezber her zaman iyiydi ekstra bir zorluk yaşamadım. En mantıklısı bol bol tekrar yapman olacak. Biyoloji üstünde bir konuya yüzde 70 hakimsen konuyu halletmişsindir zaten arada da yanlışlar çıkar takmamak lazım.

Hocam bende bu sene gireceğim. Verebileceğiniz püf noktalar var mı? Kesin yap dediğiniz mesela. 345 sb bitirdim, orijinal ve branşlara başladım. 27-32 netim var, 27 altına düşmüyorum.

Eğer 1 soru bankasını adamakıllı bitirdiysen 2. soru bankasını kesinlikle önermiyorum. AYT'de ne kadar soru bankası çözersen o kadar avantajlısın ama iş TYT'ye gelince 1 soru bankasından sonra sürekli deneme çözmen gerekiyor. Bu aylarda 27-32 net aralığındaysan dereceye bile oynayabilirsin. Her denemenin ardından bir analiz yapıp en çok yanlışın çıkan kısımların üstüne düşmelisin. Geometri, problemler, temel kavramlar vb. her şey olabilir. Ama bu analizi yaparken son 5 denemeye bakmanı öneririm. Haftada 3 branş denemesini de yıl sonuna kadar süreni yavaşça azaltarak çözersen 40 net hiç hayal değil. Başka sorun varsa yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı