TYT matematik için kaynak ve fikir önerisi

soldy

Femtopat
İyi forumlar herkese. Ben 12. sınıf öğrencisiyim. Yaz tatilinde sıfırdan matematiğe başladım. İlk olarak "antrenmanlarla matematik 1" kitabını bitirdim ve gerçekten yararı oldu. Az çok temelimi atmış gibi oldum. Sizce bundan sonra antrenmanlarla matematik 2 mi alayım, yoksa farklı bir öneriniz var mı? Ve sizce bu yıl TYT+AYT matematiği her ikisinden de 15-20 net yapabilecek şekilde halledebilir miyim? Günde 6-7 saat çalışıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Antrenman 2 seni yavaşlatır. Biraz daha vitesi ileri atman lazım. Temel oturduysa direkt TYT'ye girebilirsin.

Orta bir kaynakla başlayabilirsin. Bilgi Sarmalı, Toprak, 345 orta seviyedir. Toprak yayınları son zamanlarda popüler bir yayın. Temeli olup TYT'ye başlayacak birisi için ilk onu çözmesini öneririm.

Teşekkür ederim öneriniz için. Antrenman 2 alıp yanında 345 ile beraber çözsem nasıl olur sizce?

Son sınıf için büyük kaybı olur Antrenman 2. 11 olsan olur derdim ama son sene konuların çok fazla olduğu için orta kaynaktan halletmen daha iyi olur.

Hayırlı olsun hocam. O zaman 345 alıp klasik sorularıyla başlamam mantıklı olur. AYT'ye ne zaman ve nasıl başlamamı önerirsiniz?
Hedefim bilgisayar mühendisliği bu arada. Yüksek üniversiteler değil de, 20 net civarıyla girebileceklerim.

Hayırlı olsun hocam. O zaman 345 alıp klasik sorularıyla başlamam mantıklı olur. AYT'ye ne zaman ve nasıl başlamamı önerirsiniz?
Hedefim bilgisayar mühendisliği bu arada. Yüksek üniversiteler değil de, 20 net civarıyla girebileceklerim.

Teşekkürler. AYT'ye ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir. TYT'de şu an neredesin? Matematik hariç.

Bilgisayar mühendisliğinin sıralamaları yükseldi. Çok fazla rağbet var artık PC'ye. 20 matematik neti seni kurtarmaz desem yeridir. İlk 100 hatta 50 bine girsen kardır. Ve 20 net hedefin olmasın. Daha büyük hedefler koy gözünün önüne.

Teşekkürler. AYT'ye ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir. TYT'de şu an neredesin? Matematik hariç.

Bilgisayar mühendisliğinin sıralamaları yükseldi. Çok fazla rağbet var artık PC'ye. 20 matematik neti seni kurtarmaz desem yeridir. İlk 100 hatta 50 bine girsen kardır. Ve 20 net hedefin olmasın. Daha büyük hedefler koy gözünün önüne.
Matematik dışında Türkçe paragraf soruları çözüyorum. Birey a vardı onu bitirdim, şimdi bilgi sarmalı paragraf kitabını aldım. Biyoloji, kimya ve fizik için de palme konu anlatımları aldım fakat hâlâ başlamadım. Ama genel olarak kimya ve fiziği seviyorum. Başlarsam hallederim sanırım.
20 net istememin sebebi aslında 20 net istemem değil, biraz saçma bir cümle oldu ama demek istediğim son yılım olduğu için hani en fazla o kadar yapabilirim gibi geliyor. Yoksa ben de daha fazlasını istiyorum tabi ki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı