TYT Matematik Temel Kavramlar konusu atlanırsa sorun olur mu?

ExenXip

Kilopat
Yer
İstanbul
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşım YKS sınavına hazırlanıyor. TYT matematik hakkında bir sorum olacaktı. Kendisi temel kavramlar konusunda biraz sıkıntı yaşıyor. Sizce bu konuyu atlasa diğer konularda da sıkıntı yaşar mı? Cevap yazan herkese teşekkürler.

Temeli oturtmadan diğer konulara atlamak kötü bir şey. İlk önce temel konular anlaşılmalı ki o bilgileri ilerideki konularda kullansın.

Temel kavramlar zor bir konudur aslında gerçekten. Hani diyebilirsiniz ki ya teklik, çiftlik var ne kadar zor olabilir ama öyle değil işte. Benim matematiğim iyiydi mesela, AYT'de temel kavramlardan zor soru gelecek diye korkardım ama türev ve integralden korkmazdım. Çünkü türev ve integrali bilince yapıyorsun. Temel kavramlar öyle değil. Çok farklı durumlar düşünmek gerekiyor.

Arkadaşınızın sıkıntısı temelden kaynaklıysa diğer konularda da sıkıntı yaşaması muhtemel. Temel kavramlarda anlatılan şeyler diğer konularla ne derece bağlantılıydı hatırlamıyorum. Bağlantı genel manada yoksa ve çok fazla vakit harcanıyorsa atlanabilir şimdilik.

Matematikte konu atlamak tehlikelidir, konular birbiriyle bağıntılı oluyor ve temel kavramları atlarsa da muhtemelen problemlerde sorun yaşar. Atlamadan gitmesini tavsiye ederim.

Matematikte konu atlamak tehlikelidir, konular birbiriyle bağıntılı oluyor ve temel kavramları atlarsa da muhtemelen problemlerde sorun yaşar. Atlamadan gitmesini tavsiye ederim.
Hocam çok kötü olmasam da bende temel kavramlarda biraz sıkıntı yaşıyorum. Yani yapabiliyorum orta zorlukta sorular gelince falan ama çok iyi değilim temel kavramlarda. Daha fazla üstünde durmalı mıyım yoksa yeterli gelir mi sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı