TYT matematik zor testteki soruları yapamıyorum

esbmlv

Centipat
ÜçDörtBeş TYT matematik kitabını çözüyorum. Üslü sayılara kadar geldim. Klasikleşmiş sorulardan 2-3 tane yapamadığım çıkıyor. Fakat zor seviyeye geldiğimde bayağı yapamadığım oluyor normal mi? Yapamamak beni geliştirir mi?

345 Matematik benim dönemimde çok kolay bir kitaptı, yapamıyor olman konuyu çok iyi anlamadığın anlamına geliyor olabilir. Yapamamak değil de yapamadığını bir süre sonra yapabiliyor duruma gelmek seni geliştirir. Yapamadığın soruları not al, daha sonra tekrar dene çözmeye çalış.

ÜçDörtBeş TYT matematik kitabını çözüyorum. Üslü sayılara kadar geldim. Klasikleşmiş sorulardan 2-3 tane yapamadığım çıkıyor. Fakat zor seviyeye geldiğimde bayağı yapamadığım oluyor normal mi? Yapamamak beni geliştirir mi?

Hocam yapamamak değil yapamadığınızın üzerine gitmek ve buna çalışmak sizi geliştirir mümkün olduğunca iyi bir şekilde bir konuyu kavramadan testini sakın çözmeyin aksi takdirde soruları israf edersiniz. Başarılar.

Kitabı biliyorum en son testler de benim de yapamadığım oluyordu ama ondan önce kamp kitabı çözmüstüm ve temelim vardı. Yani ilk kitabınsa normal ama 3. kitabınsa falan sıkıntı.

Kendi seviyende kitap çözmek sana fayda sağlamaz ama sorunun neden bahsettiğini bile anlayamıyorsan da bir işe yaramaz yani seviyenin biraz üstü kitaptan yapamadıklarını dinleyince anlayacağın şekilde sorular çözsen daha faydalı olur.

Kendi seviyende kitap çözmek sana fayda sağlamaz ama sorunun neden bahsettiğini bile anlayamıyorsan da bir işe yaramaz yani seviyenin biraz üstü kitaptan yapamadıklarını dinleyince anlayacağın şekilde sorular çözsen daha faydalı olur.

Bahsettiğinizin aynısı hocam, yapamadıklarımı izlediğim an o soruyu anlıyorum.

Bahsettiğinizin aynısı hocam, yapamadıklarımı izlediğim an o soruyu anlıyorum.

Hocam o zaman çözümü izlemeden 5 belki 10 dk uğraş sonra çözümü izle. Büyük ihtimalle çok az soru çözmüşsün önceden anlamada zorluk yaşıyorsun iyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı