TYT matematikte yapılamayan sorulara karşı nasıl yöntem izlenilmeli?

Kaiser Kayn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 11.sınıfa geçiyorum neredeyse sıfırım matematik temellerimi yeni atıyorum 1 fasikül + 2 kaynaktan ilk 12 konuyu götürüyorum fakat yapamadığım sorularla uğraşırken gün bitiyor. Çok merak ettiğim bir şey var yapamadığımız bir soruya en az kaç dakika vermeliyiz biraz uğraşıp hemen çözümünü izleyip tekrar periyorduna mı koyalım?

Yapılamayan soruların neden yapılamadığı önemli. Konu eksiği mi var? Yoksa pratik eksik demektir. Bunun da tek çözümü bol soru çözmektir. İlerleyen dönemde de seri soru çözümüne geçerseniz netiniz anca o zaman artar. TYT'de net arttırmak biraz zahmetli oluyor. AYT gibi konuyu öğrenip cebe atılamıyor.

yapılamayan soruların neden yapılamadığı önemli. Konu eksiği mi var? Yoksa pratik eksik demektir. Bunun da tek çözümü bol soru çözmektir. İlerleyen dönemde de seri soru çözümüne geçerseniz netiniz anca o zaman artar. TYT'de net arttırmak biraz zahmetli oluyor. AYT gibi konuyu öğrenip cebe atılamıyor.
Hocam pratik eksikliği var diye düşünüyorum soru çözerken aaaa böyle bir özellik vardı unutmuşum dediğim olay olmadı hiç ben zaten hayatımda hiç ders çalışmadım 10. sınıfta başladım yavaştan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı