TYT nasıl çalışılmalı?

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 11. sınıfa gidiyorum ve düzgün TYT çalışmaya başlamam lazım fakat TYT fen yok denebilir benim için.
Dün ilk defa TYT Türkçe denemesi yaptım ve 30D 7Y 3B çıktı fakat yanlışların 2-3 tanesi bilmediğim dil bilgisiydi.
TYT matematik olarak deneme yapmadım fakat konuları bilmiyorum sadece biraz 2. dereceden denklem çalışmıştım deneme yaparsam 15 netim falan çıkar diye düşünüyorum, problem çözmeyi iyi yaparım.
2 haftaya sınavlar bitecek ve düzenli çalışmaya başlayacağım, TYT matematik bilgi sarmal almayı düşünüyorum.
Fen bilimlerine ne zaman çalışmam lazım?
Nasıl çalışmam lazım?
Bir yandan 11. sınıf konuları olduğu için anca TYT Türkçe ve matematik çalışabilirim gibi geliyor fakat fen bilimlerim yok.
Dershaneye gitmiyorum.

TYT Matematik için belirli konuları bitirip o arada da problem çözmelisin. Tabii geometri de önemli, Türkçe'den ciddi bir eksikliğin yok gibi duruyor. Türkçe için de paragraf çözmelisin ve dil bilgisi eksikliğini kapatsan iyi olur.

TYT matematik için belirli konuları bitirip o arada da problem çözmelisin. Tabii geometri de önemli, Türkçe'den ciddi bir eksikliğin yok gibi duruyor. Türkçe için de paragraf çözmelisin ve dil bilgisi eksikliğini kapatsan iyi olur.

Dil bilgisine şimdilik denemelerde çıkan yanlışları düzeltme odaklı ilerlemeyi düşünüyorum, matematik için en önemli konular nelerdir?
Denklemler ve problemlerim iyidir genel olarak.

TYT fen kısmında hep aynı soru tarzları çıkıyor sadece denemeyle bile hallolur. Ama fenim 0 diyorsan Apotemi TYT Fen Konu özetini öneririm. 2 yıllık Fen derslerini özet geçiyor gayet yeterli ve anlaşılır bir kitap. TYT için video önermiyorum, çok fazla var her konu için zaman kaybı bence.

@RSK06, ilk 12 konu diyebiliriz:
  • Sayılar.
  • Rasyonel sayılar.
  • Denklemler.
  • Eşitsizlikler.
Şeklinde gidiyor. Onun dışında dil bilgisi için şu anlık yanlışlarının üzerine gitmen yeterli olur.

@RSK06, ilk 12 konu diyebiliriz:
  • Sayılar.
  • Rasyonel sayılar.
  • Denklemler.
  • Eşitsizlikler.
Şeklinde gidiyor. Onun dışında dil bilgisi için şu anlık yanlışlarının üzerine gitmen yeterli olur.
Teşekkürler.
TYT fen kısmında hep aynı soru tarzları çıkıyor sadece denemeyle bile hallolur. Ama fenim 0 diyorsan Apotemi TYT Fen Konu özetini öneririm. 2 yıllık Fen derslerini özet geçiyor gayet yeterli ve anlaşılır bir kitap. TYT için video önermiyorum, çok fazla var her konu için zaman kaybı bence.
Teşekkürler.
Matematik denemesi yaptım ilk denememdi 20D 16b 4Y çıktı.
Bilmediğim sorular hep boştu ilk deneme için nasıl?
Aslında 18D çıktıda yanlış işaretlemişim yapamadıgımdan değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı