TYT nasıl geçti?

Hocam TYT matematiğin uzun ve zor olacağı belliydi büyük ihtimal AYT matematik geçen seneye göre ortalama gelecek açıkçası Türkçe ve sosyalde zorlanmadım hızlı bir şekilde bitirdim dikkat hatasından 1 soru yanlışım var onun harici tamamen doğru gibi Türkçe.
Sosyalde kuşku sorusunu büyük ihtimal bir filozofa yazdırdılar hazırlayanlar bile bu kadar uğraşmaz o soru için.
TYT matematik zordu 7 tane yapabildim normalde 12 15 arası geliyordu.

ÖSYM şu sınavla bize aslında hiç tahmin edilemediklerini kanıtlamış oldular. Neredeyse herkes TYT orta seviye beklerken Geçen seneden zor TYT sınavı ile karşıladılar bizi. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bundan sonra "işte bu sene zor geldi öbür sene ortalama gelir" ya da "bu sene zordu öbür senede böyle gelecek" diyen kimseye aldırış etmeyin. Adamlar Sosyali bile komple değiştirmişler. Bilginin en muhtemel sorulacağı kısım Yerine bize Türkçenin ilk 20 sorusunu bir daha vermişler gibiydi. Matematik anlamında Sözel ile karışık gitmişler ki eminim kimse şu tip bir soru tipi beklemiyordu. Türkçe ve Sosyal resmen iş bitirici Matematik ise Türkçe ve Sosyalden sıyrılabilenleri bitiren ders oldu. Bu sınav Bilgi değil hızlı olanı test etti ki Bu da ÖSYM nin hiç yapmadığı bir tür oldu. Bu sınavın tek tahmin edilebilir yani Türkçenin zor olmasıydı bence. Çünkü LGS de ve MSÜ de Türkçe baya zorlanmıştı. Bu da demek oluyor ki artık her LGS sonrası Her YKS öğrencisi o LGS sorularına bakmalı. Aynı şekilde MSÜ içinde geçerli. Hakkım haram olsun AYT de de böyle bir zorlukla karşı karşıya kalırsam muhtemelen mezuna kalırım. Cidden hiç bir şeyden bu kadar nefret etmemiştim hayatımda.

Ve ben açıkçası merak ediyorum Sosyalden sonrasına nasıl ve neye dayanarak kolay diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Tanıdığım bir çok sayısalcı arkadaşım normalde matematik de 30 netlerin üzerlerine çıkarlarken bu sınavda 10 dan fazla boş bıraktıklarını söylediler. Ben açıkçası matematik kısmına çok kolaydı veya kolaydı diyenlerin Troll olduğunu düşünüyorum.

Sınavın dengesi yoktu ki. Matematik absürt zor sözel kısım da gereksiz kolaydı. Fen falan şimdiye kadar ki en kolay fendi sanırım. Adam akıllı her kesime hitap eden bir sınav yapsalar böyle olmayacak ama illa aksiyon arıyor adamlar.

Bence MSÜ ve LGS ile alakası yok adamlar MSÜ için bolca dil bilgisi sordular 10'dan fazla dil bilgisi geldi ama sınavda gördük noktama ve yazım hariç gelen dil bilgisi 3. Türkçe için bu kadar zor olacağı bekleniyordu ama dil bilgisi sormayacaklar geriye ne kalıyor eleyici düşündürücü paragraflar. Matematikte haklısınız ama hiç kimse böyle bir matematik beklemezdi geçen sene 3 4 tane bedava verilen netler vardı bu sene onlar bile yok.

Hocam mesela Sosyale de zor diyen vardı ben mesela Sosyal de çok zorlanmadım 1 2 soru dışında. Sınav o kadar saçmaydı ki Millet matematiğe geldiğinde sınavın bitmesine son 15dk kalmıştı. Deneme yanılma soruları zaten zaman harcatır baya. Çoğu kişi de yetiştiremedi gördüğüm kadarıyla

Matematikte mantık sorusu aradım kitapçığı açtığım gibi aradan çıksın diye.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hemen atmışlar zaten matematik zor diyorlar.

Hocam o dil bilgisi kısmında ben baya affaladım. fazla çıkıyor diye bekliyordum çünkü. Normalde fazla çıkartırlar bu sene beleş net veren ne varsa onların hiçbiri koyulmadı ve bu Her ders için geçerli Fen de de, Matematik de de, sosyal de de hiç bir derste de koymamış adamlar. Cidden çok saçma. Okuduğunu anlamaya bu kadar takmaları neye yarar?

Hocam şöyle dil bilgisini 30 saniyede yapıyoruz neredeyse hepimiz neden koysun mesela öyle de düşünmek lazım zaten yazım noktalama bedava net gider oraya sondaki 4 soruyu koyar yarım saatimizi harcarız. Mesela bir soru vardı işte temizlikçi sanat eserini çöpe atmış yani her şık doğru gibi geliyor.

Bu adamdan da bugün ayrı nefret ettim. Anlıyorum Yüzeysel tekrar videoları çekiyor ama Genel özet videoları çekiyor ve O konulardan en azından 2 3 tane çıkmalıydı mesela. ÖSYM de zaten suç var ama bu adam da çok pişkin pişkin " muhtemelen de anlattığımız yerden gelecek" diye diye umut vaadetti. ve Sonuç: Hiçbiri çıkmadı. MSÜ Tekrar videosunda da aynı şeyi yaptı yine anlattığı konulardan biri bile çıkmadı sınavda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…