TYT nasıl geçti?

Türkçe de artık oturttu gibi hocam ÖSYM bence de güzeldi Türkçesi birkaç paragraf sorusunda sağlam uğraştırdı.

Dil bilgisinin sınavda boş olduğunu anladılar bence dil bilgisi soruları gayet kolaydı ama bazı paragraflara fazla süre ayırdım.

Türkçe de artık oturttu gibi hocam ÖSYM bence de güzeldi Türkçesi birkaç paragraf sorusunda sağlam uğraştırdı.

Keşke hocam benim de matematiğim çok iyi değil.

Olsun hocam sayısalsınız 15 20 olur oda iyidir.

Türkçede paragraflar geçen seneden çok daha zordu gayet sağlam sorular vardı. Matematik de zordu sorular çok uzundu. Sosyalde paragraflar sağlamdı. Öyle kek bir sınav değildi bence.

Türkçe güzel orta yapılabilirdi.Sosyalde felsefede döktürmüşler.Fen çıtır çerezdi.Matematik kolay gibi görünen denemeli yanılmalı sorularla doluydu sürekli dene yanıl tutturmaya çalış falan bayağı zaman yemiştir.Bide matematikte her sene gelen kolay sorularda yoktu.Özellikle 2024 te en azından birkaç dört işlem sorusu vardı bu sene onuda koymamışlar.Ama denemelerde iyi sonuç yapanlar güzel yapmıştır sınavda.

Matematik dehşet zordu. Sosyal bir tık bilgi ağırlıklıydı. Türkçe ve fen kolaydı bence, bazıları Türkçe de çok sıkıntı çekmiş bende çektim açıkçası.

Fakat şunu net bir şekilde diyebilirim ki matematik beni dağıttı. Umarım sadece bende böyle değildir, çıkmış soruları çözerken sadece 30 matematik sorusunda 26-28 net yapıyordum bunda 10 tane bile işaretleyemedim.

Matematik dehşet zordu. Sosyal bir tık bilgi ağırlıklıydı. Türkçe ve fen kolaydı bence, bazıları Türkçe de çok sıkıntı çekmiş bende çektim açıkçası.

Fakat şunu net bir şekilde diyebilirim ki matematik beni dağıttı. Umarım sadece bende böyle değildir, çıkmış soruları çözerken sadece 30 matematik sorusunda 26-28 net yapıyordum bunda 10 tane bile işaretleyemedim.
Matematik çok uyuzdu ama yapıcak bişey yok TYT'de Üzen AYT'de affetmez yarın matematikte muhtemelen bizi ağlatıcaklar ama inşallah yanılırım.

Türkçe kesinlikle orta seviye değildi. Ben bir sürü Türkçe/Paragraf denemesi çözdüm şu zamana kadar hiç normal değildi zorluğu. Bu Türkçenin zorluğu MEBİ nin yayınladığı 10.denemeye benziyordu biraz ona benzettim. Türkçe kesinlikle Orta-Zor arası.

Sosyal resmen 2.Türkçe. Tarihte 1 bilgi sorusu dışında sosyal kısmında bilgiye dair hiç bir şey yoktu sadece paragraf. Felsefe de ve Din de en azından kavram falan sorsalardı ama yok. Burasıda Orta

Matematik geçen seneden kesinlikle daha zordu. Zaten türkçe de çok zaman harcayanlar eminim ki matematiği yetiştiremedi doğru düzgün. Özellikle sayısalcı kısım. Çok bahsetmek istemiyorum ama rezil matematikti. Zor

Fen kısmı bana göre zordu ama galiba (özellikle fizik) temel şeyleri sormuşlardı. Kimya biraz zordu ama balık sorular vardı bence. Özellikle biyolojide 2 3 tane çok basit soru vardı. Fakat ben Fizik bilimine giriş, Kimya bilimine giriş ve daha nice beleş net kazandıran konular beklerken fen kısmı direk Sayısallara, Hesaplamalara oynamış. Orta-Zor

Bu ÖSYM daha ne istiyor anlamadım? Türkçe gibi bir dersi Zorlaştırarak neyi amaçladılar anlamadım. Berbat bir TYT olduğunu düşünüyorum.

İlk 100 hedefleyen bir arkadaşınız olarak 38 işaretledim mattan. Geometriyi komandolar mı yazdı, ilk defa bir geometride bu kadar zorlandım. Fen geçen seneden basitti. Sosyal geçen seneye yakındı. Türkçe de öyle ancak matematik uçurucuydu. Muhtemelen bu tyt netleri ile geçen seneki sıralamalar -4/5 net düşer gibi geliyor bana. Sınavı ilk 100 hedefleyen ve her deneme 40 çekmeye alışan ben dahi 38 yapabildiysem kimse sınava kolay diyemez. Kimsenin laflarına inanmayın işinize bakın AYT babadır ona basın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı