TYT Nasıl Geçti?

Şu sorulara yayınlanınca bir de ben bakayım, 4 senede ne kadar paslanmışız gerçekten merak ettim .
Kolay değildi gerçekten. Derece yapan adamları bile zorlamış, öyle okudum birkaç yerde. Ben zaten orta şeker bir öğrenciyim. Bana ağır geldi diyebilirim Önceki sınavlara hiç benzemiyordu.

Kolay değildi gerçekten. Derece yapan adamları bile zorlamış, öyle okudum birkaç yerde. Ben zaten orta şeker bir öğrenciyim. Bana ağır geldi diyebilirim Önceki sınavlara hiç benzemiyordu.

Hocam ben de normalde LYS/AYT'ciyim, kendimi övmek gibi olmasın ama şu an öğrenim gördüğüm yerde olmamın sebebi LYS sınavıydı. Yoksa YGS'de 60K'yla resmen çuvallamıştım ikinci senemde de . Bendeki sıkıntı çoğu zaman süreyi verimli kullanamayıp tuhaf dediğimiz sorularda bocalamamdı. Büyük ihtimal bu sınavın sorularını çözerken iyiki de bu sene sınava girmiyormuşum diyeceğim. Bakalım, AYT'yi de merak ediyorum, çıkınca onları da çözeceğim .

Bende de öyle oldu bu sınavda. Süre sıkıntım oldu, bazı sorular yetişmedi. Boşlarım vardı.
TYT matematiğe de bakmayı unutma bu arada Süre tut.

YGS ve LYS döneminden ben de geçtim. 2017'de girdim ben. Sonuçlar istediğim gibi gelmeyince mezuna kalıp 2018 YKS'ye girmiştim, bu sefer de sistem kökten değişince çuvallamıştım az. O yüzden yine pek bir yol kat edemeyince tercihimi yapmıştım.

YGS LYS sorularına razıyım bu sistemden sonra Hele ki son sınavdan sonra.

Evde 100 Netleri görürken sınavda yamuldum. Türkçe saçmalıktı. Sınavı resmen inadına zor yapmışlar sanki, EBA'daki denemeler bunun yanında kolay kalıyor. Türkçeyi 65 dakikada yaptım sonra Sosyale ardından Fene geçtim. Sosyalden 18, Fenden 20 işaretledim. Matematiğe geldiğimde 1 saatim vardı ama beynim allak bullak olduğu için 20 soruyu zor anlayıp çözdüm. Türkçe yüzünden Matematiğim de yandı. Türkçede bazı sorular hariç komple iki şık arasında kalınan tipte sorulardı. Dil Bilgisi çok azdı, paragraflar saçmalıktı. Pandemi var diye zor yapalım ayağına girmişler de tam tersine pandemi olduğundan kolay olmalıydı biraz. Evde çalışma ortamı bulabilen var bulamayan var.

Aynı şekilde beni de özetlemişsin hocam. Türkçeden sonra matematik işkence haline geldi. Halbuki sorular çok zor değildi, orta seviyeydi fakat zaman alıcıydı. Tak diye yapılacak sorular değildi. Yani adamlar 1 taşla iki kuş vurdular diyebilirim.
Abuk subuk bir sınavdı kısacası. Umarım yarınki sınav mantıklı sorulardan oluşur.

Yarın patlamazsak iyidir. İçimde kötü hisler var TYT'den sonra

İki aşamalı olarak yapılan üniversite sınavlarının genelinde; ikinci yapılan sınav, ilk sınavın zorluk derecesine paralel oluyor. Ama yine de ümitsizliğe kapılmamak gerek, bugünkü sıkıntı daha çok Türkçe kısmındaymış, belki yarınki sınavda bu zamana kadarki göstermiş olduğun çaba ve çalışmalarının hakkını fazlasıyla alacaksın , bilgi sınavı neticesinde.

Zor olan herkese zor ancak yapılan şey saçmalıktı...

Konuyu takip ediyorum ve dikkatimi bir şey çekti. Sınava neden Türkçe, Sosyal gibi derslerden başladığınızı anlamadım. Bu derslerin soruları genelde paragraf olur ve uzundur. Bir yandan hızlıca okumanız gerekirken bir yandan mantığınızla düşünüp beyin fırtınası yapmanız gerekir. Bunlar art arda yapıldığında beyni yorar ve doldurur.

Ben olsam sayısal derslerden yani matematik ve fenden başlayıp Türkçe ve diğer sözel dersler için hesapladığım süreyi bırakırdım. Suyumu içip bir derin nefes alırdım ve onlara geçerdim.

@Jonathan North Bilgi sınavı olsa bile kata kulli her türlü olacak. 35-40 net bana yeterli gibi ama benim 11.sınıf yani AYT'nin ilk kısmı biraz eksik. Bakalım nasıl bir şey olacak.

Arada stresimi ISS üzerine yıkmak üzereyim. 15 dakika içinde yedinci kez koptu az önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…