TYT net arttırmak için tavsiye

Marseille

Yoctopat
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
TYT Türkçe ve sosyal netlerimin bir türlü artmıyor. Günde 40 soru paragraf çözmeme rağmen 15-20 netler arasında gidip geliyor Türkçe netlerim. Ve yaklaşık bunu okul açıldığından beri yapıyorum herhangi bir değişiklik net artışı olmadı. Türkçe 30-35 ve sosyal netlerim 15-20 arasında olsa zaten 80-85 netlere kadar çıkacağım. Ama bir türlü Türkçe netlerim artmıyor artsa zaten sosyal netlerim de artacak. Tek sorun Türkçe netlerimin artmaması. Tavsiye verebilir misiniz bu konuyla alakalı veya bu süreçle alakalı (AYT kısmı, matematik vb)? İyi günler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bence Türkçe soruları tam okumuyorsun ya da sıkıldığın için okuduğunu anlamıyorsun. Türkçe denemelerde çoğu soru mantık üzerine. Birden oturup 40 soru paragraf çözmeye çalışıyorsan da sıkılman normal. Onun yerine 25 soru çözüp YouTube'dan paragraf konu anlatımları, ses bilgisi, dil bilgisi vs videolar izleyip (Ben Rüştü Hoca'nın derslerini takip ediyorum sana da öneririm) sonrasında bir 25 daha soru çözmeni ve gittikçe soru sayısını arttırmanı öneririm.

Ayrıca boş vakitlerindede kitap okuman sorularda okuma anlama olayını geliştirmende faydalı olacaktır.

Sosyalde ise tamamen ezber yapman lazım, mesela tarih TYT konu anlatım kitabını alıp konuları tekrar etmen lazım felsefe de öyle. Boş vakitlerinde tarih ile ilgili hem eğlenceli hem bilgilendirici YouTube kanalları var (DFT Tarih-Cavit Pancar-Bilgi Otağı-Yusuf Kayaalp) onları takip edebilirsin. Zaten TYT, AYT'ye göre çok ayrıntı sorular sormadığı için çabalarsan netlerin yükselecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı