TYT netleri artmıyor

• Konuyu başlatan ViScE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 97

ViScE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
TYT netlerim artmıyor. Çalışsam da yükselmiyor ve paragrafı asla yapamıyorum. En zorlandığım şey paragraf taktikleriniz veya önerileriniz varsa rica ediyorum söyleyin. Odağım direkt kayboluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu playlisti anlayarak izle. Sonra her gün soru çözmeyi aksatma okulda teneffüslerde öğle aralarında çöz ses varsa etkileniyorsan evde çöz ama okulda çözersen evde diğer derslere daha vaktin kalır. En az 2-3 paragraf kitabı bitirdikten sonra paragraf denemesi al. Onları çöz.

Paragrafı çözerek arttırırsınız, her dikkatiniz dağıldığında farkında olun ve derse tekrar odaklanmaya çalışın. Mümkünse kısa videolardan uzaklaşın. Diğer dersler için ise yanlışlarınızı öğrenin, öğrendikten sonra tekrar çözün.

TYT netlerim artmıyor. Çalışsam da yükselmiyor ve paragrafı asla yapamıyorum. En zorlandığım şey paragraf taktikleriniz veya önerileriniz varsa rica ediyorum söyleyin. Odağım direkt kayboluyor.
Paragraf için bol bol paragraf çözmekten başka çareniz yok. Ayrıca ön yargılarınızı bırakmanız lazım. Özellikle .... metinde hangilerine ulaşılmaz soruları gibi sorularda, önceden bildiğiniz tüm bilgileri unutmalısınız. Bir beyinsiz gibi metinde olmayan hiçbir şeyin doğru olmadığını kabul etmelisiniz.

Haydar Kotil'in paragraf hakkında 3 videosu vardı sanırım onu izle kime dediysem +35 üstü Türkçe yaptı

Hepinize teşekkür ederim. Paragraf dışında diğerleri az da olsa yükseliyor ama bu önerilerinizi dikkate alacağım.

Kitap okumak lazım. Ben LGS zamanında çok kitap okuyordum ve soruları hızlıca anlayıp çözebiliyordum ancak şimdi zihnim körelmiş gibi. Basit bir okuma parçası bile anlaşılamaz oluyor bazen. Bu çok zaman kaybetmene yol açar ve diğer sorulara bakamazsın. Tavsiyem kitap oku, paragraf çöz ve bol bol deneme çöz. Denemelerde çıkan soru köklerini ezberlersen soru tiplerini ezberlersen faydası çok oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı