TYT paragraf nasıl çalışılmalı?

diyar06

Picopat
Daha fazla  
Merhaba TYT paragraf için ÜçDörtBeş'in sıfır risk kitabını bitirdim aşırı şekilde geliştirdi beni. Sınava daha çok var ve her gün branş denemesi çözeyemeceğim için tamamıyla branş denemesi odaklı gitmeyi mantıksız buluyorum. Sizce bir paragraf kitabı daha bitirilmeli mi? Rutin olarak günlük paragraf çözüp haftada 2 3 Türkçe denemesi çözmek mantıklı geliyor. Eğer ikinci kitaba geçersem de limit yayınlarının kronometre kitabını almayı düşünüyorum.

Merhaba TYT paragraf için ÜçDörtBeş'in sıfır risk kitabını bitirdim aşırı şekilde geliştirdi beni. Sınava daha çok var ve her gün branş denemesi çözeyemeceğim için tamamıyla branş denemesi odaklı gitmeyi mantıksız buluyorum. Sizce bir paragraf kitabı daha bitirilmeli mi? Rutin olarak günlük paragraf çözüp haftada 2 3 Türkçe denemesi çözmek mantıklı geliyor. Eğer ikinci kitaba geçersem de limit yayınlarının kronometre kitabını almayı düşünüyorum.
Hocam seviyenize göre ikinci kitabı çözün yetersiz buluyorsanız kendinizi ikinciyi çözün yeterli buluyorsanız direkt deneme çözün

Hocam ben ayrı bir şey sormak istiyorum. Gerçekten kendinizi geliştirdi mi paragraf kitabı? Bende var ama tam başlamış değilim. Siz öyle diyince tekrar başlayıp çözme isteği geldi nedense.

Bilgidiğim kadarıyla TYT'de soruların çoğu paragraftan oluşuyor. Cümlede anlam ve sözcükte anlamda da paragraf sorusu çözerek kendini daha çok geliştirebilirsin. Bu yüzden bol bol paragraf sorusu çözmeni öneririm. Her gün paragraf çözsen senin yararına.

Paragraf sorusu çözmen için sana şu an benim elimde de KPSS hazırlık için bulundurduğum Hız ve Renk yayınları Paragraf Hız Soru Bankası kitabını önerebilirim. Önce sana konuyu özetliyor, ipuçları vs. veriyor. Sonra misal sana bir test için 10 dakika, 15 dakika veriyor ve o süre zarfında çözmeni istiyor. Bu seni kısa sürede paragraf soruları çözmen için geliştirebilir.

Ek olarak youtube kanalı önerisi yapayım. İzlemişsindir belki de bilemiyorum. Rüştü Hoca'nın kanalını öneririm. Orada paragraf taktikleri de veriyor dil bilgisi de anlatıyor.

Bu da Rüştü Hoca'nın 49 günde TYT Türkçe kamp videoları:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı