TYT puanını gelecek sene kullanabilir miyim?

Benimle ne gibi durumun eşit bilmiyorum ama sen ne yapacaksın? Yetiştirebiliyor musun? Yoksa mezuna mı kalıyorsun? Bir de sence ben ne yapmalıyım TYT mi her ikisine mi gireyim? Rehberlikten yardım alacağım ama merak ediyorum görüşünü

Hocam durumunuzu belirtmemişsiniz buna bir şey diyemem. Benimkisi ise sınav moduna giremeyip ciddiye alamamadan kaynaklı. Yani biraz mallıktan. 😃☹️Ayrıca her ne kadar sayısalcı olsam da benim matematikten çok ciddi sıkıntılarım var. Sonuç olarak benim de TYT de halletmem gereken 25 civarı konu var. AYT'ye hiç bakmadım. İnsanlar zorlasan yaparsın diyor ama bilmiyorum. Ama mezuna kalmanın asıl sıkıntısı hayatında bir sene kaybetmek değil gene hayvan gibi bir sene ders çalışıp sosyal hayatından feda etmek olacak. Kendimden örnek vereyim. Aşırı oyun bağımlısıyım. İlk çalışmaya başladığımda dersle ikisini birlikte götürürüm dedim. Bunu beceremedim tabii ben. Artık en son çare ocağın başında PC'yi kaldırdım. Ve şu an hani 2 ay mı ne geçti sürekli canım oyun oynamak istiyor. Mezuna bırakırsam 1 sene daha böyle olacak. Mezunun en büyük sıkıntısı bu tür durumlar bence. Ama mezuna bırakmazsanda işte tırıvırı bir üniversite tutturacaksın. İkisi de berbat benim için. Ben o yüzden bitirebildiğimi bitirip ikisinden de gireceğim. Ardında duruma göre ya mezuna bırakacağım ya da bir yer yazacağım. Sizin dediğiniz TYT notunu seneye yansıtmayı bende duymuştum ama ihtimal vermedim. Bence her şeyden önce onu iyiyce araştırın. Ayrıca bana göre ne durumdasınız? Dediğim gibi benim matematik liseye geçince berbat bir hal aldı. Şimdi ise toparlamaya uğraşıyom. Size bu konuda ne diyebilirim? Eğer 9 ve 10'u sıkı tuttu iseniz evet zorlasanız yetişir TYT bence. Ama AYT'ye de bence mümkün olduğu kadar bakın. Ayrıca rehberlik ile de ekstradan görüşün. Çünkü ben cidden TYT'yi öbür seneye yansıtma yapan kimseyi duymadım ve mantıklı da gelmiyor açıkçası.

Hocam durumunuzu belirtmemişsiniz buna bir şey diyemem. Benimkisi ise sınav moduna giremeyip ciddiye alamamadan kaynaklı. Yani biraz mallıktan. 😃☹️ayrıca her ne kadar sayısalcı olsam da benim matematikten çok ciddi sıkıntılarım var. Sonuç olarak benim de TYT de halletmem gereken 25 civarı konu var. AYT'ye hiç bakmadım. İnsanlar zorlasan yaparsın diyor ama bilmiyorum. Ama mezuna kalmanın asıl sıkıntısı hayatında bir sene kaybetmek değil gene hayvan gibi bir sene ders çalışıp sosyal hayatından feda etmek olacak. Kendimden örnek vereyim. Aşırı oyun bağımlısıyım. İlk çalışmaya başladığımda dersle ikisini birlikte götürürüm dedim. Bunu beceremedim tabii ben. Artık en son çare ocağın başında PC'yi kaldırdım. Ve şu an hani 2 ay mı ne geçti sürekli canım oyun oynamak istiyor. Mezuna bırakırsam 1 sene daha böyle olacak. Mezunun en büyük sıkıntısı bu tür durumlar bence. Ama mezuna bırakmazsanda işte tırıvırı bir üniversite tutturacaksın. İkisi de berbat benim için. Ben o yüzden bitirebildiğimi bitirip ikisinden de gireceğim. Ardında duruma göre ya mezuna bırakacağım ya da bir yer yazacağım. Sizin dediğiniz TYT notunu seneye yansıtmayı bende duymuştum ama ihtimal vermedim. Bence her şeyden önce onu iyiyce araştırın. Ayrıca bana göre ne durumdasınız? Dediğim gibi benim matematik liseye geçince berbat bir hal aldı. Şimdi ise toparlamaya uğraşıyom. Size bu konuda ne diyebilirim? Eğer 9 ve 10'u sıkı tuttu iseniz evet zorlasanız yetişir TYT bence. Ama AYT'ye de bence mümkün olduğu kadar bakın. Ayrıca rehberlik ile de ekstradan görüşün. Çünkü ben cidden TYT'yi öbür seneye yansıtma yapan kimseyi duymadım ve mantıklı da gelmiyor açıkçası.

Hocam kendi durumumu belirteyim. TYT ve AYT en baştan başlamam lazım bitirdiğim herhangi bir konu yok ama ben günde 10-12 saat rahat çalışabilirim o yüzden sıkıntı yok yani seneye garanti çalışırım herhangi bir bağımlılığım yok. Ayrıca TYT notunu seneye bırakan bende görmedim hiç hatta yeni duydum ama her yerde araştırdım böyle bir şey var para yatırırken de "2019 TYT puanını kullanmak istiyorum" diye bir ibare bile var bu konuyu rehberliğe soracağım. Bugün arkadaşlarımla konuştum sadece TYT çalışıp kas dedi çünkü 100 günde ben TYT'de 80+ netlere çıkabilceğime inanıyorum. Ama AYT çalışırsam hem AYT hem TYT'nin yetişeceği kesin değil bu sefer ikisini de riske atarım. Bu sene TYT'de 80+ gibi bir sonuç alsam seneye 1 sene sadece AYT çalışacağım ve çok rahat yaparım. çok mantıklı bu sistem eğer varsa.

Hocam kendi durumumu belirteyim. TYT ve AYT en baştan başlamam lazım bitirdiğim herhangi bir konu yok ama ben günde 10-12 saat rahat çalışabilirim o yüzden sıkıntı yok yani seneye garanti çalışırım herhangi bir bağımlılığım yok. Ayrıca TYT notunu seneye bırakan bende görmedim hiç hatta yeni duydum ama her yerde araştırdım böyle bir şey var para yatırırken de "2019 TYT puanını kullanmak istiyorum" diye bir ibare bile var bu konuyu rehberliğe soracağım. Bugün arkadaşlarımla konuştum sadece TYT çalışıp kas dedi çünkü 100 günde ben TYT'de 80+ netlere çıkabilceğime inanıyorum. Ama AYT çalışırsam hem AYT hem TYT'nin yetişeceği kesin değil bu sefer ikisini de riske atarım. Bu sene TYT'de 80+ gibi bir sonuç alsam seneye 1 sene sadece AYT çalışacağım ve çok rahat yaparım. Çok mantıklı bu sistem eğer varsa.

Yani başvururken mi yapılmalıydı bu? Çünkü ben direk parayı yatırdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı