TYT sınavına nasıl çalışılır?

Hocam 12 net yapan birinin her konuda az - çok açığı vardır. Arkadaşın başlıca Türkçeye oturup çalışması gerek. TYT'nin en beleş net veren dersi Türkçe. İyi bir sıralama için en az 30 net civarlarında olması gerek.

Tabii katılıyorum hocam.

Asıl gaye paragraf ve dil bilgisi olmalı bence ne dersiniz?

Bu sene dil bilgisi çalışmadım paragraf çözerek 30 32 küsur net yapmıştım hocam.
Tabii az da olsa biliyordum dil bilgisi.

Hocam 12 net yapan birinin her konuda az - çok açığı vardır. Arkadaşın başlıca Türkçeye oturup çalışması gerek. TYT'nin en beleş net veren dersi Türkçe. İyi bir sıralama için en az 30 net civarlarında olması gerek.
Haklısın reis valla cok zayıfım paragrafım çok kötü ne yapcam bilmiyorum

Tabii katılıyorum hocam.

Asıl gaye paragraf ve dil bilgisi olmalı bence ne dersiniz?

Bu sene dil bilgisi çalışmadım paragraf çözerek 30 32 küsur net yapmıştım hocam.
Tabii az da olsa biliyordum dil bilgisi.
Hocam bence de dil bilgisi de çok önemli değil. TYT Türkçenin kalbi paragraftır. Paragrafı yapabilen hiç dil bilgisi bilmeden 30 net çıkartabilir. Bende 0 dil bilgisiyle ortalama 33 - 34 net çıkartıyorum.

Haklısın reis valla cok zayıfım paragrafım çok kötü ne yapcam bilmiyorum
Hocam, bilmiyorum gibi belirsizliklere yer vermeyelim. Paragrafın Ritmi ve Hamza Kaya (Paragrafı Sevdiren Hoca) ile başlayın, emin olun devamı gelecek. Ben bu şekilde başladım ve şuan Limit Koronometre çözerken dahi zorlanmıyorum. Sadece başlayın ve istikrarlı bir şekilde çalışın.

Hocam 200 - 300 bin yeter diyorsunuz. Bu kadar kasmaya gerçekten gerek yok. Paragrafın ritmi ile paragrafa temel atın. Bıyıklı matematik 10 günde temel atma ile matematiğe temel atın. Fizik için altuğ güneş, kimya için bizim kimyamız, biyoloji için dr. Biyoloji kanallarını takip edin, ekstra aman aman soru çözmenize gerek kalmadan istediğiniz sıralamaya girersiniz. 9 ayda sıfırdan eşit ağırlıkta derece yapanlar var, TYT de 200 - 300 bin için bu kadar kasmayın.
Hocam aktif matematik mi daha iyi olur bıyıklı matematik mi temel için.

Hocam aktif matematik mi daha iyi olur bıyıklı matematik mi temel için.
Hocam iki kaynakta bende mevcut. Ben önce Bıyıklı Matematik temel atma kampını bitirdim. Sonrasında Aktif Matematiğe bir baktım, 150. sayfaya geldiğimde bıraktım. Temel atma kitabından sonra Aktif Matematik gereksiz oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı