TYT Türkçe nasıl çalışılır?

berat5201

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba TYT Türkçe çalışmaya başlamak istiyorum ama nasıl çalışabilirim bilmiyorum. Her gün paragraf çözüyorum. Bir de dil bilgisi kampına başlamayı düşünüyorum. Bunlar yeterli olur mu? TYT Türkçe kamplarına falan bakıyorum, kafam çok karışıyor.

Öncelikle paragraf kısmını halletmenin tek yolu bol bol soru çözmek, onun başka çaresi yok. Dil bilgisi konusuna gelecek olursak, internette özellikle YouTube'da çok fazla sayıda TYT anlatımı yapan kanal var. Hangi hocanın sana daha iyi anlattığını düşünüyorsan onun oynatma listesini sırayla izleyerek öğrenebilirsin. Tabii ki konu anlatımlarını dinledikten sonra bu konularla ilgili soru da çözmelisin. Bu şekilde rahatça halledersin.

Paragraf rutinine aynı devam et, dil bilgisi çalışmasını da Deniz Hocadan yap. Dil bilgisi bitince 2 günde bir branş denemesi ile +30'a sabitle. TYT Türkçe kamplarına girme. Paragraf için 2 kitap yeterli.
EK: Dil bilgisi soru bankası 3D

Ben 2. kez mezuna kaldım ve sonrasında üniversiteyi kazandım. Psikolojik açıdan çok yorucu bir şey, şu anki aklım olsa mezuna kalmamak için eşek gibi çalışırdım. Sınava düzgün çalışmadığım için böyle oldu. İlk mezun senemde dershaneye gittim, keşke gitmeseymişim. Daha sonraki sene sadece etüt merkezine gittim. YouTube'dan hocaları dinleyerek çalıştım. Eşit ağırlıkta 20k sıralama yaptım. Benim için gayet yeterli bir hedefti. Bu söylediğim şekilde çalıştım ve bende işe yaradı.

Önemli olan bakış açını değiştirmek her gün soru çözmek şehir efsanesi çözmeyi bırakınca netleri düşenler de kendilerini şartlıyorlar. Netlerinin artması için sorulara nasıl yaklaşman gerektiğini anlaman gerek bunun yanı sıra yanlışlarına çok iyi odaklanmalısın çünkü örneğin sadece 1 şıkka ulaşılabilirken sen kesinlikle ulaşılamaz bir şıkla ulaşmışsın bunları irdeleyip sorgula her gün paragraf çözerek vaktini harcama tabi her hafta en az 1 tytye giriyorsan. Türkçe branş çözebilirsin süre tutup da.

Paragraf rutinine aynı devam et, dil bilgisi çalışmasını da Deniz Hocadan yap. Dil bilgisi bitince 2 günde bir branş denemesi ile +30'a sabitle. TYT Türkçe kamplarına girme. Paragraf için 2 kitap yeterli.
EK: Dil bilgisi soru bankası 3D
Paragraf vb. çözüp dil bilgisi çalışmakla tyt türkçe kampları aynı içerik mi peki? Mesela tyt türkçe kamplarında sözcükte anlam cümlede anlam falanda vardı bu paragraf konusu mu? Biraz cahilim kusura bakmayın.

Ben 2. kez mezuna kaldım ve sonrasında üniversiteyi kazandım. Psikolojik açıdan çok yorucu bir şey, şu anki aklım olsa mezuna kalmamak için eşek gibi çalışırdım. Sınava düzgün çalışmadığım için böyle oldu. İlk mezun senemde dershaneye gittim, keşke gitmeseymişim. Daha sonraki sene sadece etüt merkezine gittim. YouTube'dan hocaları dinleyerek çalıştım. Eşit ağırlıkta 20k sıralama yaptım. Benim için gayet yeterli bir hedefti. Bu söylediğim şekilde çalıştım ve bende işe yaradı.
Sıkı çalışmaya başlasam ea 100 bin civarı gelebilir mi sizce? Şuana kadar ne yazık ki hiç çalışmadım. Mezuna kalmak hiç istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı