TYT Türkçe ve matematik nasıl çalışılmalı?

plut00

Centipat
Selam, 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve henüz TYT çalışmalarına başladım. Denemelerim 45-50 net arasında geliyor. Derslere göre net dağılımım şu şekilde:
-Türkçe 25-30 net,
-Sosyal 10 net,
-Matematik 10 net,
-Fen 5 net civarında.
Türkçede neredeyse tüm netlerimi paragraf kısmından yapıyorum. Dil bilgisi sorularını ise çoğunu unuttuğum için atlıyorum. Matematikte ise genellikle o an gözüme kolay gelen temel kavramlar ve geometriden yapıyorum. Bu sene TYT'de hedefim, Türkçede 30 ve matematikte ise 20 net üzerine çıkmak. Bu hafta itibarıyla günlük düzenli olarak 40-50 paragraf sorusu çözüyorum ve matematikte de Eyüp Hoca'nın 3D vdd kitabını videolar ile beraber götürüyorum. 3D vdd kitabından bir konuyu tamamladıktan sonra ise 345'ten soru çözüyorum. Her gün olmasa da orijinal geometriden üçgenler testlerini çözüyorum. Ancak bu çalışmaları yaparken boşa çabalıyormuş, yanlış yapıyormus gibi hissediyorum. Hâliyle böyle olunca yoğun bir stres hâline giriyor ve arkadaşlarımdan geri kalacağım dusuncesi beni çok huzursuz ediyor. Eksik ya da hatalı gördüğünüz bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı