TYT Türkçeyi tersten çözmek daha yararlı mıdır?

semihşahin

Decapat
Daha fazla  
TYT Türkçeyi tersten çözmek daha yararlı olabilir mi? Zor paragrafları temiz kafayla çözmek. Bu şekilde netlerim daha fazla gelmez mi?

TYT Türkçeyi tersten çözmek daha yararlı olabilir mi? Zor paragrafları temiz kafayla çözmek. Bu şekilde netlerim daha fazla gelmez mi?

Denemede dene gör desem, deneme zorsa netler kötü gelince taktik yalan diyeceksin.
Denemede dene gör desem, deneme çok kolaysa netler çok iyi gelince taktik çok güzel diyeceksin, ve ÖSYM zor sorup sende bu taktiği uygulayınca kötü netler gelince kötü olacaksın 🤯🤯

' çözüm atabilirsin

2024 TYT Türkiye 165.si olarak Türkçe hakkındaki naçizane tavsiyelerimdir:

• Türkçeyi şöyle çöz, böyle çöz diyenleri dinleme. Boş bir Pazar gününde al paragraf denemeni, otur, kendine en uygun çözme yöntemini kendin geliştir.
  • Türkçeyi kesinlikle 40 dakikadan daha uzun çözme. Soruları hızlı okuyup çözme yeteneklerini geliştir. Bazı soru tiplerinde derinlemesine okumana gerek kalmayacağını, o tarz soruları 15-20 saniyede çözebileceğini göreceksin.
  • Türkçe sınavın en önemli bölümüdür. Standart sapma yüzünden değil, psikolojik önemi yüzünden. Türkçesi iyi başlayan bir sınavın devamı da güzel gelir.

Başarılar.

Mantıklı olabilir. Zaten TYT denemeleri bunun için yapılıyor. Kendine en uygun stratejiyi denemeden bulamazsın. Kimisi matematikten başlıyor kimisi fenden o kadar değişik çözme sıraları gördüm ki.

Peki MSÜ'ye kadar 40 netten 60 nete ulaşabilir miyim? (TYT için)
Çok kolay ulaşabilirsin. 40 netin şu an ağırlıklı olarak hangi dersten geliyor bilmiyorum ama sosyal ve fende garanti her sınavda sorulan konulara biraz zaman ayırarak cebine garanti netler eklemen çok muhtemel. Aynı şekilde matematikte fonksiyonlar her sınavda 1-2 soruda çıkar, Türkçede cümlenin ögeleri %80 sorulur. Bu şekilde zaman almayan ancak neredeyse kesin olarak sorulan konulara öncelik verebilirsin.

Çok kolay ulaşabilirsin. 40 netin şu an ağırlıklı olarak hangi dersten geliyor bilmiyorum ama sosyal ve fende garanti her sınavda sorulan konulara biraz zaman ayırarak cebine garanti netler eklemen çok muhtemel. Aynı şekilde matematikte fonksiyonlar her sınavda 1-2 soruda çıkar, Türkçede cümlenin ögeleri %80 sorulur. Bu şekilde zaman almayan ancak neredeyse kesin olarak sorulan konulara öncelik verebilirsin.

Hala konu eksiğim var matematikte (olasılık, fonksiyonlar, permütasyon kombinsyon). Özellikle fenim çok kötüdür. Fenin beleş konularını halletmem yeterli olur benim için.

Hala konu eksiğim var matematikte (olasılık, fonksiyonlar, permütasyon kombinsyon). Özellikle fenim çok kötüdür. Fenin beleş konularını halletmem yeterli olur benim için.
Hedefin MSÜ'ye kadar 40'tan 60'a çıkmak ise olasılık, permütasyon, kombinasyon çalışma. Çalışması zor, bilsen bile yapabileceğinin garantisi olmayan konular onlar. Fen ve sosyale ağırlık vermen mantıklı olacaktır. Matematikten de kolay konuları seçip çalışman faydana olur.

Hedefin MSÜ'ye kadar 40'tan 60'a çıkmak ise olasılık, permütasyon, kombinasyon çalışma. Çalışması zor, bilsen bile yapabileceğinin garantisi olmayan konular onlar. Fen ve sosyale ağırlık vermen mantıklı olacaktır. Matematikten de kolay konuları seçip çalışman faydana olur.

Hocam şu an fen dışı her dersten branş denemesi çözerek yanlışlarım üzerimden gidiyorum.
Türkçe branşlarda yüksek geliyor fakat girdiğimiz denemelerde sıkıntılı geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Hocam şu an fen dışı her dersten branş denemesi çözerek yanlışlarım üzerimden gidiyorum.
Türkçe branşlarda yüksek geliyor fakat girdiğimiz denemelerde sıkıntılı geliyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Onun çözümü maalesef çok denemeye girip sınava adapte olmak. MSÜ'ye kadar halledilebilir ama kimse garantisini veremez. Bol bol branş denemesi atıp mutlaka yanlışlarınızın doğrusunu açıklamalarıyla birlikte öğrenin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı