TYT ve AYT için nasıl ders çalışılmalı?

sorryexee

Decapat
Daha fazla  
Açıktan liseyi bitirdim ve 20k istiyorum, sınava sayısal türünden gireceğim.
TYT bitmedi bu saaten sonra dersler yetişir mi?
( TYT mat bitti 4-5 soru bankamdan kalan soruları çözüyorum.
Biyolojide hücre ünitesine kadar bitti.
TYT Türkçeye yeni başladım.
Fizik kimya kaldı öyle.
Çok stres oluyorum acaba gerçekten geç mi?
OBP: 73.
OBP de kötü kırık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetişir ama TYT matematik için 5 slru bankası çözüp diğer dersleri bırakman biraz dengesiz olmuş. OBP'n kırık olduğuna göre temelin olduğunu düşünüyorum.

TYT için ders ders ele almamız gerekirse:

Matematik: Zaten 5 soru bankası bitti gibi demişsin bunların içinde geometri de olduğunu varsayıyorum. Yapacak pek bir şeyin kalmamış gündelik olarak problem çözmeni tavsiye ederim. Geometrin kötüyse de günde 10 - 15 soru alışkanlık edinip çözebilirsin ekstradan.

Türkçe: Bence zaman az kaldığı için matematikde yaptığın gibi 5 kitap falan yapmaya çalışma. Günlük paragraf çöz (çok önemli) ve bence tek kitaptan bitirsen bile dil bilgisini yeterli olur. Dil bilgisi bittikten sonra bazı günler türkçe denemesi atar bazı günler paragraf çözersin.

Sosyal: Açıkçası bu ders birazcık genel kültür ya da liseden ne bildiğinizle alakalı. Coğrafya için konu anlatımı videoları izleyebilirsin. Tarih genel kültür zaten biliyorsan bir şey yapmana gerek yok bilmiyorsan onda da konu anlatımlarını dinleyebilirsin. Din ve felsefe büyük oranda yorum soruları oluyor. Benim kendi tavsiyem eğer kendine sosyalde güveniyorsan şu anda haftalık çözeceğin TYT denemeleri yeterli olur. Son 2 ay kala sosyal denemelerine de başlarsın.

Fen: Fen dersleri için konu anlatımk ve 1'er kitap yeterli olacaktır. Sonrasında sosyal gibi son vakitlere doğru deneme tararsın.

Fakat şunu belirtmek isterim ki herkesin çalışma tarzı kendinedir. Ben deneme çözerek soru tipi görerek çalışmayı seviyordum ve bende böyle işe yarıyordu. Ayrıca az sayıda kaynak çözeceksen kaliteli kaynaklar olmalı. Bunlara ek olarak haftalık TYT denemesi at ve şunu unutma önemli olan ne kadar soru çözdüğün değil ne kadar kaliteli soru çözdüğün, ne kadar anlayarak çalıştığın ve kaç tane yanlışının doğrusunu sonradan öğrendiğin. Kendim köle gibi çalışmayı mantıklı bulmasam da ne yazık ki sistem bunu gerektiriyor...

Not: İTÜ'de Elektronik ve Haberleşme mühendisliği okuyorum sorun varsa alabilirim.

Yetişir ama TYT matematik için 5 SLR'u bankası çözüp diğer dersleri bırakman biraz dengesiz olmuş. OBP'n kırık olduğuna göre temelin olduğunu düşünüyorum.

TYT için ders ders ele almamız gerekirse:

Matematik: Zaten 5 soru bankası bitti gibi demişsin bunların içinde geometri de olduğunu varsayıyorum. Yapacak pek bir şeyin kalmamış gündelik olarak problem çözmeni tavsiye ederim. Geometrin kötüyse de günde 10 - 15 soru alışkanlık edinip çözebilirsin ekstradan.

Türkçe: Bence zaman az kaldığı için matematikde yaptığın gibi 5 kitap falan yapmaya çalışma. Günlük paragraf çöz (çok önemli) ve bence tek kitaptan bitirsen bile dil bilgisini yeterli olur. Dil bilgisi bittikten sonra bazı günler Türkçe denemesi atar bazı günler paragraf çözersin.

Sosyal: Açıkçası bu ders birazcık genel kültür ya da liseden ne bildiğinizle alakalı. Coğrafya için konu anlatımı videoları izleyebilirsin. Tarih genel kültür zaten biliyorsan bir şey yapmana gerek yok bilmiyorsan onda da konu anlatımlarını dinleyebilirsin. Din ve felsefe büyük oranda yorum soruları oluyor. Benim kendi tavsiyem eğer kendine sosyalde güveniyorsan şu anda haftalık çözeceğin TYT denemeleri yeterli olur. Son 2 ay kala sosyal denemelerine de başlarsın.

Fen: Fen dersleri için konu anlatımk ve 1'er kitap yeterli olacaktır. Sonrasında sosyal gibi son vakitlere doğru deneme tararsın.

Fakat şunu belirtmek isterim ki herkesin çalışma tarzı kendinedir? Ben deneme çözerek soru tipi görerek çalışmayı seviyordum ve bende böyle işe yarıyordu. Ayrıca az sayıda kaynak çözeceksen kaliteli kaynaklar olmalı. Bunlara ek olarak haftalık TYT denemesi at ve şunu unutma önemli olan ne kadar soru çözdüğün değil ne kadar kaliteli soru çözdüğün, ne kadar anlayarak çalıştığın ve kaç tane yanlışının doğrusunu sonradan öğrendiğin. Kendim köle gibi çalışmayı mantıklı bulmasam da ne yazık ki sistem bunu gerektiriyor...

Not: İTÜ'de Elektronik ve Haberleşme mühendisliği okuyorum sorun varsa alabilirim.

Abi selam özel konuşmak istiyorum da acaba Instagram hesabın var mıdır? Yani sana kısaca ulaşabileceğim bir sosyal medya platformu olursa çok iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı