TYT ve AYT netlerim nasıl?

Hayır, geçtiğimiz sene liseden mezun oldum.

Kısaca o şekilde söyleyebiliriz çünkü ilgim farklı yerdeydi.
Bu sene galiba 5 milyon kişi sınava girecekti, muhtemelen sorular çok zor olmaz ama eleyici sorular olacağı kesin.

Bilmiyorum bir ümitsizliğe kapilmakda istemiyorum 60 70k çok zor değildir herhalde bu netlerle kalan sürede düzenli çalışsam olabilir.

Bugün bir deneme daha çözdüm TYT Türkçe 28.5 sosyal 17.5 matematik 11.5 fen 4.5. şu an MSÜ'ye kalan 50 günde Full eksik konularim olan dil bilgisi fen ve matematiğin 12 konusu ve yeni başladığım problemlere bakacağım hedefim bu 50 günde 70 neti geçmek.

Hedefim zaten Harbiye veya sınıf öğretmenliği benim için 70k gayet yeterli. Eksiklerimin iyice üzerine gidip MSÜ ye kalan 50 günde 70 netleri görmek. Yks ye kalan 130 günde ise sözeli bırakmadan ayt nin kolay ve yapabildiğim konularına iyice odaklanıp 10 üzerinde net yapmak.
Kara Harp'e girersiniz bence. Düzenli çalışmaya devam etseniz yeter ekstra bir şey yapmanıza gerek yok konu bitirme harici. Tabii matematiğe de önem vermek lazım.

Zaten hedefim kara harp MSÜ de 70 netleri. Yks de ise 60 70 binlere girmek.
Öncelikle yanlış anlama beni amacım hedefini küçük göstermek değil. Eşit ağırlık için 60-70 bin yapmak gerçekten zor değil. Düzenli çalışan birisi de TYT'yi turlarsa eminim 70 hatta 80 netleri görür. AYT'de de 50 net yapabilirsin. Edebiyat ezber ders zaten. Aynı şekilde sosyalde. 18 edebiyat yapsan, 14 sosyal, 18 de AYT mat yapsan zaten 50 net yapıyor. 18 AYT matematik neti gözüne büyük gelebilir ama öyle değil. Mesela şu an dershanemde sağlık meslek lisesinden gelen arkadaşlarım var. Düzenli bile çalıştıklarını söyleyemem ama en azından 2 günde AYT matematiğe 5-6 çalışıyorlar yaptıkları AYT neti de 19-20 seviyesinde.

Öncelikle yanlış anlama beni amacım hedefini küçük göstermek değil. Eşit ağırlık için 60-70 bin yapmak gerçekten zor değil. Düzenli çalışan birisi de TYT'yi turlarsa eminim 70 hatta 80 netleri görür. AYT'de de 50 net yapabilirsin. Edebiyat ezber ders zaten. Aynı şekilde sosyalde. 18 edebiyat yapsan, 14 sosyal, 18 de AYT mat yapsan zaten 50 net yapıyor. 18 AYT matematik neti gözüne büyük gelebilir ama öyle değil. Mesela şu an dershanemde sağlık meslek lisesinden gelen arkadaşlarım var. Düzenli bile çalıştıklarını söyleyemem ama en azından 2 günde AYT matematiğe 5-6 çalışıyorlar yaptıkları AYT neti de 19-20 seviyesinde.

Son cümleyi anlamadım. Bende öyle düşünüyordum bu zamana kadar çalıştım ama çok düzenli değildi şimdi daha düzenli çalışıyorum netlerim TYT de yaklaşık 60 AYT de ise 30 32. kalan 4.5 ayda yetişir diye düşünüyorum.

Son cümleyi anlamadım. Bende öyle düşünüyordum bu zamana kadar çalıştım ama çok düzenli değildi şimdi daha düzenli çalışıyorum netlerim TYT de yaklaşık 60 AYT de ise 30 32. kalan 4.5 ayda yetişir diye düşünüyorum.
Şu an gittiğim dershane de sağlık meslek lisesinden gelen arkadaşlarım var. Onlar ders anlamında çok daha geride oluyor anadolu lisesi ve fen lisesi öğrencilerinden. Çünkü staj durumları falan da var. Onlar tam olarak düzenli çalışmamasına rağmen AYT matematik netleri 19-20 oluyor genellikle. Günde toplasan 2-3 saat çalışıyorlardır. Yani 4 ayda düzenli çalışırsan bırak 20'yi 30 bile yaparsın. Çünkü AYT matematiğe ne kadar çalışırsan karşılığını o kadar veriyor. TYT matematik gibi değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı