TYT ve AYT paralel götürmek mantıklı mı?

H

Hocam, amacım TYT matematik 55 günde bitirip AYT matematiğe geçiş yapmak. Eğer paralel götürmemi tavsiye ederseniz nasıl ve ne yapmam gerekiyor? Bıyıklı matematik TYT kampında ilk 12 konuyu bitirdikten sonra ne yapmam gerekiyor sizce kümeler, kombinasyon permütasyon konularını atlatmak mantıklı mı veya ilk 12 konu bilgisi ile fonksiyon çözebilir miyim ondan bile emin değilim.
Eğer ki ilk 12 konuyu hakkıyla bilirseniz fonksiyonlar için fazlasıyla yeterli olacaktır. Kümeler, permütasyon, kombinasyon, olasılık, mantık gibi konular sınava yakın çalışılır.
İlk 12 konuyu hızlıca bitirip üstüne fonksiyonları bitirip hızlıca AYT matematiğe geçmeye bakın. Bu sınavı asıl kazandıracak sınav AYT. TYT ile çok fazla zaman kaybetmeyin. Kalan 130 günde 55 gün sadece TYT için çok uzun bir süre.

Hocam eşit ağırlıkçıyım.

O zaman seri halde TYT matematik başla ve sıfırdan geometri kampına başla hocam. En geç nisan başına kadar bitirmeye çalış. Ardından AYT matematiğe geç. AYT'de edebiyat sosyal falan çalışabilirsin o konular nasıl bilmiyorum sayısalcı olduğum için ama ezbere dayalı olduğunu biliyorum o yüzden o dersleri paralel götürebilirsin ama matematiği değil.

TYT kampı bitirincede direkt 30 + netlerden başlamıyorsun bol bol deneme çözmek gerekiyor TYT'de.

Eğer ki ilk 12 konuyu hakkıylabilirseniz fonksiyonlar için fazlasıyla yeterli olacaktır. Kümeler, permütasyon, kombinasyon, olasılık, mantık gibi konular sınava yakın çalışılır.
İlk 12 konuyu hızlıca bitirip üstüne fonksiyonları bitirip hızlıca AYT matematiğe geçmeye bakın. Bu sınavı asıl kazandıracak sınav AYT. TYT ile çok fazla zaman kaybetmeyin. Kalan 130 günde 55 gün sadece TYT için çok uzun bir süre.

Hocam kümeler bilgisine sahip olmayan birisi, fonkisyon sorularının bir kısımlarını nasıl çözebilir? Verdiğiniz öneri mantıklı gibi dursada tam gerçeği yansıtmıyor. Olasılık permütasyon ve mantığa ihtiyaç olmasa da, kümeler çok önemlidir.

Fonksiyonların tanımı kümelerle yapılıyor. Bence önemli bir ünite kümeler ve hem TYT hem AYT'de 1'er tane küme sorusu geliyor.

Fonksiyonların tanımı kümelerle yapılıyor. Bence önemli bir ünite kümeler ve hem TYT hem AYT'de 1'er tane küme sorusu geliyor.
Hocam kümeler bilgisine sahip olmayan birisi, fonkisyon sorularının bir kısımlarını nasıl çözebilir? Verdiğiniz öneri mantıklı gibi dursada tam gerçeği yansıtmıyor. Olasılık permütasyon ve mantığa ihtiyaç olmasa da, kümeler çok önemlidir.
O zaman seri halde TYT matematik başla ve sıfırdan geometri kampına başla hocam. En geç nisan başına kadar bitirmeye çalış. Ardından AYT matematiğe geç. AYT'de edebiyat sosyal falan çalışabilirsin o konular nasıl bilmiyorum sayısalcı olduğum için ama ezbere dayalı olduğunu biliyorum o yüzden o dersleri paralel götürebilirsin ama matematiği değil.

TYT kampı bitirincede direkt 30 + netlerden başlamıyorsun bol bol deneme çözmek gerekiyor TYT'de.
Hocam buna karar verdim tyt matematik bitirdikten sonra sırasıyla bu ayt matematik konularına çalışacağım sizce ayt matematik netlerim nasıl olur sadece bu konulara çalışırsam veya mantıklımı?
Temel kavramlar ve sayılar
Denklemler
Polinom
Parabol
Fonksiyon
Trigonometri
Logaritma
Diziler
+ Tyt Ayt Geometri

Hocam buna karar verdim TYT matematik bitirdikten sonra sırasıyla bu AYT matematik konularına çalışacağım sizce AYT matematik netlerim nasıl olur sadece bu konulara çalışırsam veya mantıklı mı?
Temel kavramlar ve sayılar.
Denklemler.
Polinom.
Parabol.
Fonksiyon.
Trigonometri.
Logaritma.
Diziler.
+ TYT AYT geometri.

En son limitede çalış hocam 2 soru geliyor ve çok basit bir konu fonksiyonlara hakim olduktan sonra yaparsın. Toplam 18-20 net civarı gelir geometriyi iyi yaparsan.

Sıralamayı söyleyeyim hocam.
Polinomlar 1 net.
Fonksiyon uygulamaları 1 net
2. dereceden denklemler 1 net.
Karmaşık sayılar 1 net.
Parabol 1 net
Eşitsizlikler 1 net.
Trigonometri 4-5 net.
Logaritma 2 net.
Diziler 1 net.
Limit süreklilik 2 net.
Geometri
Çember 2-3 net.
Analitik 4 net.
Katı cisimler 1-2 net.

Sıralamayı söyleyeyim hocam.
Polinomlar 1 net.
Fonksiyon uygulamaları 1 net
2. dereceden denklemler 1 net.
Karmaşık sayılar 1 net.
Parabol 1 net
Eşitsizlikler 1 net.
Trigonometri 4-5 net.
Logaritma 2 net.
Diziler 1 net.
Limit süreklilik 2 net.
Geometri
Çember 2-3 net.
Analitik 4 net.
Katı cisimler 1-2 net
Teşşekür ederim hocam, ve ayrıca bu konular ne zaman biter? 60 günde hepsini bitirmek istiyorum mümkün mü acaba? Veya benim verdiğim konuya göre mantıklımı?

Teşekkür ederim hocam, ve ayrıca bu konular ne zaman biter? 60 günde hepsini bitirmek istiyorum mümkün mü acaba? Veya benim verdiğim konuya göre mantıklı mı?

Günde 6-7 saat sadece matematik kasman lazım hocam bol bol soru pratiği yapmadan diğer konuya geçme trigonometri 2-3hafta sürebilir. Fonksiyonu adın soyadın gibi bil AYT'de her türlü konuyu yaparsın. Bende sayılsaldan hazırlanıyorum başarılar ikimizede :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı