TYT ve AYT'ye girenlerin tekrar sistemi nasıldı?

erabus122

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve bu sene sınava gireceğim. Konu eksiklerimi kapadım, çalıştım TYT için bir sorun yok fakat AYT'de (özellikle fenden biyoloji) çalıştıkça unutuyorum. Tavsiyelerinizi merak ediyorum. Bir de unutmadan MF'ciyim.

Bunu başarmak için biyoloji konu anlatımında önemli kısımların altını çizip 4-5 saat kadar o derse çalışmalısın. Gün geçtikçe bu süre kısalacak ve sonunda konu tekrarını konu başlığı altında bildiklerini zihninden tekrar ederek (veya kendi kendine söyleyerek) çalışmalısın. Ardından eğer hala unuttuğun bazı kısımlar varsa bunları not alıp tekrar etmelisin. Ben öyle yaptım.

Meraktan soruyorum TYT'de kaç net yapıyorsun?
80-90 arası TYT garip bir alan bir deneme diğerini tutmuyor.Ama arttırdığım için sorun yok gibi geliyor Ayt'den ise çalıştığım zaman doğrum artıyor 1 hafta sonra uçuyor.

Bunu başarmak için biyoloji konu anlatımında önemli kısımların altını çizip 4-5 saat kadar o derse çalışmalısın. Gün geçtikçe bu süre kısalacak ve sonunda konu tekrarını konu başlığı altında bildiklerini zihninden tekrar ederek (veya kendi kendine söyleyerek) çalışmalısın. Ardından eğer hala unuttuğun bazı kısımlar varsa bunları not alıp tekrar etmelisin. Ben öyle yok.
Sağolun.Peki soru hiç çözdünüz mü ve çözdüyseniz beğendiğiniz soruları arşiv ettiniz mi?

80-90 arası TYT garip bir alan bir deneme diğerini tutmuyor.Ama arttırdığım için sorun yok gibi geliyor Ayt'den ise çalıştığım zaman doğrum artıyor 1 hafta sonra uçuyor.

Sağolun.Peki soru hiç çözdünüz mü ve çözdüyseniz beğendiğiniz soruları arşiv ettiniz mi?
Soru çözümlerimi konu çalışırken her konudan sonra yaptım. 2 kere konulara çalıştım ve 2 soru bankası bitirdim. Ardından derslerin full tekrarını 10 15 kez yaptım. Bazı haftalar 2 kez tekrar ettim. Her hafta da 1 ayt denemesi çözdüm. Konuların hepsine hakim olduğuma karar verdikten sonra da Ayt fen denemeleri çözdüm.
Tabi sınava yaklaşırken de ara ara konu tekrarı yaptım.

Soru çözümlerimi konu çalışırken her konudan sonra yaptım. 2 kere konulara çalıştım ve 2 soru bankası bitirdim. Ardından derslerin full tekrarını 10 15 kez yaptım. Bazı haftalar 2 kez tekrar ettim. Her hafta da 1 ayt denemesi çözdüm. Konuların hepsine hakim olduğuma karar verdikten sonra da Ayt fen denemeleri çözdüm.
Tabi sınava yaklaşırken de ara ara konu tekrarı yaptım.
Peki sınavda kaçıncı oldunuz ve kaç net çıkardınız ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı