TYT'ye çalışırken sayısala mı, sözele mi öncelik verilmeli?

RebelKing

Decapat
Daha fazla  
TYT'den ilk önce sayısal gidip sonra sözel mi öğrenmek mantıklı, yoksa ikisini bir götürmek mi?(SAYISALIM)

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT'de sayısal sözel diye ayırmak pek mantıklı değil bana göre. Sayısalsan feni zaten yaparsın, sosyal için kolay ve çok soru çıkan konuları seç ve bol bol branş denemesi çöz. Matematikten temelin iyiyse zaten yine iş deneme çözmeye bakar. Türkçe testinde de yine birkaç dil bilgisi kuralını bildikten sonra çöze çöze netlerin artması gerekiyor.

TYT'den ilk önce sayısal gidip sonra sözel mi öğrenmek mantıklı, yoksa ikisini bir götürmek mi?(SAYISALIM)

Ben de sayısalım. Daha bugün denemeden çıktım. TYT matematik dipsiz kuyu. Yani istediğin kadar soru bankası bitir ucu bucağı yok. O anda sorunun mantığını kavrayamazsan gidiyor soru. Sana soruya özel mantık sallıyor sen de öyle kalıyorsun. O yüzden TYT matematikten konu eksiğin varsa ilk 12 konu vs. onları kesinlikle bitir. TYT daha çok sözel ve mantık ağırlıklı. Kesinlikle paragraf çöz her gün. 1 tane problem kitabı olsun bitir. Sosyal ben şahsen çalışmıyorum, sene sonuna bıraktım. TYT fen, eğer AYT fen yapabiliyorsan zaten aşırı kolay gelecektir. Konu eksiklerini TYT fende kapat 15 dk'da çözüp direkt matematiğe geçersin. Çok ciddiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı