TYT'ye çalışmama rağmen netlerim artmıyor

387314

Hectopat
Arkadaşlar 12. sınıfım malum YKS yaklaşıyor. 1 Eylül'den beri çalışıyorum ama TYT netlerim neredeyse hiç artmadı aksine düştü. Günlük ortalama 3-6 saat arası çalışıyorum ama boşa çalıştığımı hissediyorum. YouTube'dan video izliyorum ama gram faydası olmuyor(birazcık mat anlıyorum) netlerim 30-49 arası geliyor.
TR 10-23
Sos 5-18
Mat 9-18
Fen 0-5
Her cumartesi düzenli TYT denemesi oluyorum.

Netlerim böyle, hiç artmıyor fen kısmını sallayarak böyle yapıyorum. Neredeyse okul sınavlardan önce günlük 35-40 paragraf çözüyordum 1 kitap bitirdim ama halen netim artmadı, AYT'yi katmıyorum o zaten 0. ne yapayım, nasıl çalışayım? Okuldan da verim alamıyorum zaten 11. sınıf depremden dolayı gitti bana bu yolları aşmış bu durumdan kurtulmuş büyüklerim, küçüklerimden yardım istiyorum her fikriniz önemli iyi günler.

Hedefim ilk 10k, gerekirse mezuna kalırım.

(İzlediğim hocalar)
Mat: TYT, AYT önceden mert hoca şimdi Eyüp b
Fizik: VIP fizikten Özcan Aykın'a geçmeyi düşünüyorum.
Kimya: TYT kimya adası AYT Görkem Şahin.
Biyoloji: Hiç çalışmadım.

Günde 40 paragrafa gerek yok 20bile yeterli. Kendine ayarladığın kaynaklar eşliğinde konu bitireceğin bir program yapmalısın. Her bitirdiğin konudan 3-4 tane son tekrar niteliğinde test çözmelisin. Hangi kaynaklardan çözdüğün hakkında bilgim yok fakat programını çözdüğün kaynaklara göre yapman çok önemli. Örneğin konuyu orta düzey kaynaktan bitiriyorsan son tekrarlarını zor/üst düzey kaynaktan yapmalısın.

Arkadaşlar 1 saat ban yedim kusura bakmayın geç yanitliyorum

Hocam net arttırmak istiyorsanız düzenli paragraf, problemler ve geometri çözün ayrıca TYT fen çalışın ve diğer eksik konularınızı da öğrenin.
Paragraf düzenli problem ise haftanın 2 günü çözüyorum

Faydası olduğunu düşündüğün şeyler ne?
Ayrıca netlerin çok düşük, o kadar çalışmaya bu olmamalı. Düzgün çalışıyor musun 3-6 saat?
Evet farkındayım bu çalışmaya bu net çok düşük sorunun benden kaynaklı olduğunu biliyorum ama nerede hata yaptığımı bilmiyorum

Evet farkındayım bu çalışmaya bu net çok düşük sorunun benden kaynaklı olduğunu biliyorum ama nerede hata yaptığımı bilmiyorum
3-6 saat çalıştığın zaman nasıl çalışıyorsun mesela? Ne yapıyorsun?
Arkadaşlar 1 saat ban yedim kusura bakmayın geç yanitliyorum
Sorun değil konu açan çoğu kişide oluyor.

Her şeyi aynı anda öğrenmeye çalışınca olur genelde bu tür şeyler. Her gün farklı bir dersin konusunu çalışın. Konulara en baştan başlayın ve her konudan sonra yapabileceğinizden emin olana kadar o konu ile ilgili soru çözün. Problemleri yapamıyorsanız paragrafla beraber her gün çözebilirsiniz.

Fazla çalışma, verimli çalış. Videoları izledikten sonra sor bir kendine, ''Ben bu konuyu anladım mı?'' diye. Anladıysan soru çöz, soruları çözemiyorsan anlamamışsın demektir. Anlamadıysan da anlayana kadar konu anlatım videosu izleyeceksin.
Ayrıca TYT için bol bol paragraf çözmen gerekiyor. Normalde kitap oku da derdim aslında ama 12. sınıf artık kitap okumak için epey geç.

3-6 saat çalıştığın zaman nasıl çalışıyorsun mesela? Ne yapıyorsun?

Sorun değil konu açan çoğu kişide oluyor.
Şimdi 5 den 5.30 a kadar paragraf 5.30 dan 7 ye kadar tyt mat 7den 8.15 e kadar fizik kalan süre ayt bakmaya çalışıyorum yada ödev yapıyorum süreler ise izlediğim videoya göre değişiyor

Fazla çalışma, verimli çalış. Videoları izledikten sonra sor bir kendine, ''Ben bu konuyu anladım mı?'' diye. Anladıysan soru çöz, soruları çözemiyorsan anlamamışsın demektir. Anlamadıysan da anlayana kadar konu anlatım videosu izleyeceksin.
Ayrıca TYT için bol bol paragraf çözmen gerekiyor. Normalde kitap oku da derdim aslında ama 12. sınıf artık kitap okumak için epey geç.
Çok sağol birde şöyle bir şey düşünüyor 1 hafta sadece fizik 1 hafta kimya 1 hafta biyoloji gibi nasıl olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı