TYT'ye nasıl çalışılmalı?

Furkan Aydoğdu

Hectopat
Daha fazla  
2025 TYT-AYT sayısal (M. T. Ö. K) makine mühendisliği okumak istiyorum. TYT'yi 4 ay AYT'yi 4 ay çalışıcağım.12. sınıfım meslek lisesinde okuyorum, hafta içi ders çalışmak için 4 saat gibi bir süre buluyorum. Fakat şu an nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Her dersin YouTube'da en iyi hocalarını izleme kararı aldım onlarla çalışıp kitaplarını çözeceğim.
Fakat 4 ay boyunca hangi günlerde hangi dersleri çalışacağımı bilmiyorum. Sizce ilk önce sözeli mi bitirip sayısalamı geçmeliyim yoksa her hafta boyunca tüm derslerde 2 ya da 3 konu mu bitirmeliyim. Önerilerinize açığım zaman kaybetmeden başlamak istiyorum.

Son düzenleme:
2025 TYT-AYT sayısal (m. Tö. K) makine mühendisliği okumak istiyorum. TYT'yi 4 ay AYT'yi 4 ay çalışıcağım.12. sınıfım meslek lisesinde okuyorum, hafta içi ders çalışmak için 4 saat gibi bir süre buluyorum. Fakat şu an nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Her dersin YouTube'da en iyi hocalarını izleme kararı aldım onlarla çalışıp kitaplarını çözeceğim.
Fakat 4 ay boyunca hangi günlerde hangi dersleri çalışacağımı bilmiyorum. Sizce ilk önce sözeli mi bitirip sayısalamı geçmeliyim yoksa her hafta boyunca tüm derslerde 2 ya da 3 konu mu bitirmeliyim. Önerilerinize açığım zaman kaybetmeden başlamak istiyorum.
Öncelikle okulunuzda rehberlik servisi illaki vardır. Oradaki rehberlik hocasına gidip ortaklaşa bir program kurabilirsiniz ya da internette bir sürü programlar var onlara da bakabilirsin, tabi onların arasından kendine uygun olanı bulman çok önemli.

2025 TYT-AYT sayısal (m. Tö. K) makine mühendisliği okumak istiyorum. TYT'yi 4 ay AYT'yi 4 ay çalışıcağım.12. sınıfım meslek lisesinde okuyorum, hafta içi ders çalışmak için 4 saat gibi bir süre buluyorum. Fakat şu an nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Her dersin YouTube'da en iyi hocalarını izleme kararı aldım onlarla çalışıp kitaplarını çözeceğim.
Daha önceki seneden çıkmış konuları, kaç konudan kaç soru çıkmış bunları ayrıştır. Kısıtlı zaman kalmış, yeni başlıyorsan en çok soru çıkan konuları bırak kısaca 12 soruluk konuya çalışmak var 1 soruluk konuya çalışmak var. Bunları aralarında ele.

Sözeli yapıyorsan önceliğin matematik konularına bakmak olsun, mesela TYT 20 soru edebiyat yapabiliyorsan buna daha sonra tekrar çalışılır fakat matematik 2-3 net ise direkt matematiğe gömül.

Mesela günde şu kadar kitap okuyup Türkçe bölümüne okuduğun sayfa sayısını yaz bu okuduğunu anlama ve hızlı okumanı güçlendirir. Ve zaten edebiyatta büyük çoğunluk okuduğunu anlama ve mantık olduğu için işin bayağı kolaylaşmış olur.

Çok az bir süre kaldı ben de düzen oturtamadım hiç başlayamadım. Zaman kaybetmeden ertelemeden başlamaya bakmak lazım benim öneri vermem biraz tuhaf olur konuyu açtığın için teşekkürler.

TYT 2,5 ayda biter zaten AYT'ye daha çok çalış daha iyi kazanırsın, ilk olarak YouTube'da en iyi hocaları izleyeceğim demişsin ama bu yanlış bir karar hangi hoca sana samimi geliyorsa onu dinle ikinci olarak kendine çizelge oluştur atıyorum önümdeki 1 hafta TYT matematikte şu konular bitecek dil bilgisinde şu konular bitecek diyerekten yaz. Programı sen belirle başkasına yaptırma konuları hızlı mı öğreniyorsun yavaş mı en iyi sen bilebilirsin ben mesela yavaş öğrendiğim için TYT bitiremedim acele etmiyorum ki hafızama iyi yerleşsin. Son olarak eğer daha yeni başladıysan matematik geo dil bilgisi temeli atabıl ki diğer dersleri daha iyi anlayabilirsin hepsinin temeli bu derslere bağlı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı