TYT'ye nasıl çalışılmalı?

AEWJAB

Hectopat
Dil öğrencisiyim. TYT'de neye çalışmam gerektiğini bilmiyorum, önce Türkçe ve matematiği mi halletmeliyim yoksa tüm dersleri eşit mi işlemeliyim, kafam çok karıştı ve neden kaç soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Özellikle matematik gözümü çok korkutuyor mert Hoca'nın 70 günde matematik kampı ile de dershaneyi desteklemek istiyorum, mantıklı mı?

Dil öğrencisiyim. TYT'de neye çalışmam gerektiğini bilmiyorum, önce Türkçe ve matematiği mi halletmeliyim yoksa tüm dersleri eşit mi işlemeliyim, kafam çok karıştı ve neden kaç soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Özellikle matematik gözümü çok korkutuyor mert Hoca'nın 70 günde matematik kampı ile de dershaneyi desteklemek istiyorum, mantıklı mı?
Rehber hocasından yardım alman sana yardımcı olacaktır.

Mert hocanın 70 günde kampı çok iyi bende onun kampını izliyorum. Oradan devam et.
Eğer matematikten yüksek netler yapmak istiyorsan sana tavsiyem 3 tür kaynak al. Kolay-orta-zor. Videoyu izle konuyu iyice öğren kolay testi çöz ondan sonra orta ve zor diye ilerle. Anlamadığın soruları iyice öğren. Geometriyi atlama her gün çöz. Bu problem için de geçerli.
Hatta 30 geometri 30 problem 30 da paragraf rutini oluştur. Günün ilk işi bu üçü olsun.
Türkçeye gelincede YT de istediğin bir hocanın kampını dinle ve 1 kaynak bitir. İçin rahat etmezse 2 de çözebilirsin. Ondan sonra da branş denemesi ile kapatırsın :) sosyal ve fen içinde aynı konuyu bitirip testini çöz eğer konuları sağlama aldıysan branş denemelerine geç.

Önce Türkçe ve matematik gidin, TYT'nin konuları geniş olduğu için hepsini aynı anda götüremeyebilirsiniz.

Mert hocanın 70 günde kampı çok iyi bende onun kampını izliyorum. Oradan devam et.
Eğer matematikten yüksek netler yapmak istiyorsan sana tavsiyem 3 tür kaynak al. Kolay-orta-zor. Videoyu izle konuyu iyice öğren kolay testi çöz ondan sonra orta ve zor diye ilerle. Anlamadığın soruları iyice öğren. Geometriyi atlama her gün çöz. Bu problem için de geçerli.
Hatta 30 geometri 30 problem 30 da paragraf rutini oluştur. Günün ilk işi bu üçü olsun.
Türkçeye gelincede YT de istediğin bir hocanın kampını dinle ve 1 kaynak bitir. İçin rahat etmezse 2 de çözebilirsin. Ondan sonra da branş denemesi ile kapatırsın :) sosyal ve fen içinde aynı konuyu bitirip testini çöz eğer konuları sağlama aldıysan branş denemelerine geç.

Hocam peki Mert Hoca'nın kitaplarını almaya gerek var mı sizce? Geometri yapmayı düşünmüyorum sadece matematik yapacağım, 15 üstü net yapsam yeterli. Matematik kaynak önerileriniz var mı elimde mikro orijinal var.

Hocam peki mert Hoca'nın kitaplarını almaya gerek var mı sizce? Geometri yapmayı düşünmüyorum sadece matematik yapacağım, 15 üstü net yapsam yeterli. Matematik kaynak önerileriniz var mı elimde mikro orijinal var.

Eğer dijital üzerinden kağıt ile takip yapabiliyorsanız almanıza gerek yok. Fakat ben elimde kitap olmadan çözünce odaklanamıyorum. Aldım ve dersle beraber takip ediyorum. Geometriyi neden yapmak istemediğinizi anlamadım fakat yaparsanız sizin için daha iyi olacaktır. Yukarıda kolay-orta-zor kaynak demiştim. Kolay kaynak acil orta kaynak 345 zor kaynak 3D ya da Bilgi Sarmal gibi kaynakları çözebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı