TYT'ye sıfırdan nasıl çalışılır?

enessbelova

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bugün itibarıyla TYT'ye başlamayı düşünüyorum, elimde okul birinciliği kontenjanı da var ancak TYT'den maksimum 40 AYT'den de 20 net yapabiliyorum, sıfırdan başlayacağım. Nasıl başlamalıyım, günde kaç saat çalışmalıyım, hangi dersleri hangi gün çalışmalıyım, matematiğe nasıl sıfırdan başlayabilirim, ezber nasıl yapabilirim, YouTube kanalı ve test kitabı kaynağı önerileriniz var mı, çalışma biçimim nasıl olmalı vb. diğer konularda bana yardımcı olur musunuz?

Not: EA'cıyım ve 100k hedefliyorum, bu mümkün mü?

Okul birincisi olduysan zaten temelin sağlamdır diye düşünüyorum. EA'da sadece matematik çözerek bile 100k'dan daha iyisini yapabilirsin.

Matematikte Eyüp B. izlemeni tavsiye ederim yanında bir tane test kitabı bir tane de Eyüp hocanın VDD kitabı olsun, hem TYT hem de AYT için geçerli bu dediğim. Biyoloji de Biosem, kimya da Görkem Şahin, Fizikte ise Özcan Aykın ya da Altuğ Güneş. Bu hocaları kendime göre söyledim, tabii sen anlatımı hoşuna giden hocaları izlersen daha iyi olur.
Kaynakta önerilerim kimyada Orbital, biyoloji de Biyotik diğer dersler de Bilgi Sarmal ya da 345 alabilirsin.

Ayrıca sana önerim ben bugün şu kadar saat çalışmalıyım deyip de kendini sınırlama ya da zorlama. Bir program yap, ben bugün bu dersten bu konulara çalışacağım deyip o programa uy. Ama tabii gidip de 3 saat falan çalışma.
Çalışma biçimi, ezber yapma vs. kişiden kişiye değişir. Sen daha önce nasıl ders çalışıyorduysan da o şekilde devam et. Ama tüm derslerde tüm formülleri falan ezberlemeye çalışma, mantığını anla.
EA tarafındaki diğer derslere bir şey diyemeyeceğim EA olmadığım için.

Önce TYT Türkçe ve TYT Matematik kasman lazım. TYT Matematik için bu videodaki 0-10 net bandı kısmını yap, TYT Türkçe için Paragraf rutini ve dil bilgisini hallet.

Bence EA olduğun için şimdilik TYT Fene girme yukarıdaki yazdıklarıma öncelik ver.

Bir an önce TYT Matematik kısmını halledip AYT Matematiğe geçmeye bak fakat temelleri sağlam at. AYT Sözel kısım içinse bir şey söyleyemeyeceğim alanım değil bu videoyu izleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı