Uber uygulamasi Taksicileri cok fena kizdirmis

Makaleler
23
Az önce yine onedio'da söyle bir haber okudum. Uber uygulamasi sanirim Türkiye'de yeni yeni yayginlasiyor ki daha yeni haber degeri olmus. :)

Uber uygulamasini cok uzun senelerdir taniyorum ama hic kullanma firsatim olmadi, yani gerek olmadi. :)

Uber uygulamasi yüzünden Taksiciler zor durumda ve eskisi kadar kazanamiyorlar. Siz bu uygulama ve taksicilerin feryadi konusunda ne düsünüyorsunuz?

Bunu bir konusalim :)

UBER nasıl bir uygulama hiç fikrim yok ama zaten rekabet ve çekişme modern insanın başarabileceği bir şeydir.

Taksicilerin profiline bakıldığında da zaten modernlikten çok uzak oldukları apaçık ortada (evet; istisnalar kaideyi bozmuyor).

Değinmeden de geçmeyeyim; terör saldırılarında insanlardan fahiş fiyatlar talep ederek taşımacılık yapmaya çalışan taksiciye her türlüsü mübahtır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurallara uymayan, zırt pırt milletin önüne atlayıp makas atıp tüm trafiği riske sokan, ani dur kalklar yaparak giden, kısa mesafe gitmemek için direnen ve bilmeyen birinin parasını sömürmek için onu upuzun rotalara sokup hem zamanından hem de parasından eden zihniyete sahip olan tüm şoförleri belli edecek toplanmadır.

Adam gibi aracını sürüp, yolcunun isteğini yerine getiren, onu sıkmayan, düzgünce aracını kullanıp ekmek parasını çıkartmaya çalışanlara sözüm yok. %99'u zaten onların müşteri kitlesi sabit olduğu için onlara giren çıkan olmayacak ve bu sözde protesto toplantısına katılmayacaktır, katılanları ise Uber'in daha ne olduğunu bilmediği için, sağda solda duyduklarıyla merak edip katılacaktır.

Ameağğğ sende itin gö...e sokup çıkardın şöforleri diyecek olan olursa, 40 yıldan fazladır taksi şoförlüğü yapan ve 10 sene taksi şoförlüğü yapıp tır şoförlüğüne geçen iki adet akrabam var yakınımda. Onların hiçbirisinde bu dediklerimi görmedim, duymadım.

Taksiciler su sekilde protesto ediyormus :)

22310299_1645665578879326_6281570928026649058_n.jpg

Uber kullanmıştım. Çok nazik sürücüleri var. Kendini önemli biriymiş gibi hissettiriyor. Ben her çağırdığım zaman kapıyı inip sürücü açmıştı. Şok olduğum bir uygulamaydı. Şimdi turkuaz taksi olayı falan da çıktı. Umarım Uber gibi nazik sürücüler olur. Yoksa bu "Akasya Durağı" silsilesinden çıkamayız. Kimse alınmasın, babası veya akrabası sürücü olanlar vardır. Malesef ki Türkiye'deki toplu taşıma araçlarının ve taksi sürücülerinin %90'ının beyni yok ehliyeti var. Bunların hepsinin ehliyetine el konulmalıdır. Arabayla ilişiği kesilmelidir.

Trafiği katledenler : Minibüsler, otobüsler ve taksilerdir.

Not : Bir de bir soru sormak istiyorum? Bu tır, kamyon ve inşaat araçları gibi büyük, ağır vasıta kullanan sürücülere diğer sürücüleri sıkıştırma ve onlara geçme üstünlüğü hakkı mı veriliyor? Ehliyeti alınca böyle bir skill falan mı iniyor gökyüzünden bu sürücülere?

"Ehliyeti aldım! A ha! Hemen şu aracı sıkıştırayım çünkü üstünlük ve geçiş hakkı benim! Nihahahaha" - Tır Şoförü

Su veren itfaiyenin... diye başlasam düşüncemi anlarsınız herhalde. Havalimanında bomba patladıktan sonra taksimetreyi kapatıp yüzlerce TL isteyen, kuralların hiçbirine uymayan, çoğu zaman müşteriye saygısızlık yapan ve mesafeyi beğenmeyip (5.5 km) gecenin ikisinde valizlerle ortalıkta bırakanlara üzülmem.

Not: İzmir'deki taksicilerden genel olarak memnunum ama Ankara'da öğrenciyken taksicilerden çok çektim.

Cogunlugu serefsiz olan taksicilerin zoruna gitmis. Milletin karisina kizina direk korna basan, kisa mesafeye gitmem diyen, eskisi gibi is yok deyip iki paket sigarayi arabasindan eksik etmeyenler kalkmislar protesto edeceklermis...
Erbakan hoca'nin dedigi gibi; hadi oradan...!

Uber kullanmıştım. Çok nazik sürücüleri var. Kendini önemli biriymiş gibi hissettiriyor. Ben her çağırdığım zaman kapıyı inip sürücü açmıştı. Şok olduğum bir uygulamaydı. Şimdi turkuaz taksi olayı falan da çıktı. Umarım Uber gibi nazik sürücüler olur. Yoksa bu "Akasya Durağı" silsilesinden çıkamayız. Kimse alınmasın, babası veya akrabası sürücü olanlar vardır. Malesef ki Türkiye'deki toplu taşıma araçlarının ve taksi sürücülerinin %90'ının beyni yok ehliyeti var. Bunların hepsinin ehliyetine el konulmalıdır. Arabayla ilişiği kesilmelidir.

Trafiği katledenler : Minibüsler, otobüsler ve taksilerdir.

Not : Bir de bir soru sormak istiyorum? Bu tır, kamyon ve inşaat araçları gibi büyük, ağır vasıta kullanan sürücülere diğer sürücüleri sıkıştırma ve onlara geçme üstünlüğü hakkı mı veriliyor? Ehliyeti alınca böyle bir skill falan mı iniyor gökyüzünden bu sürücülere?

"Ehliyeti aldım! A ha! Hemen şu aracı sıkıştırayım çünkü üstünlük ve geçiş hakkı benim! Nihahahaha" - Tır Şoförü
Hayat kadinina sormuslar kac cocugun var? diye o da 3 tane demis. Minibuscu, otobuscu, taksici.
Adamda demis ki vay hayat kadinin cocuklari...

Sağlam bir taksi uygulaması çıksa problem kalmayacak aslında. Taksiye binen kişi gideceği yeri işaretlese ve fiyatı önceden belli olsa. Taksici ister uzak ister kısa mesafe gitse, ister trafiğe girse isterse açık yoldan gitse? Emniyet de taksicileri sürekli kontrol etse, psikolojik yeterlilik testine soksa?

Kısa mesafe almama gibi durumlarda uygulama tarafından ceza yese. Müşteri puan verebilse ancak müşterinin verdiği puanı taksici göremese?

Bunun için İstanbul Belediyesi'nin yönettiği adam akıllı bir uygulama gerekiyor. Öyle olsa ne taksiler pis olur ne taksiciler karaktersiz insanlar olur ne kısa mesafe derdi olur ne de yol uzatma. Yinede ruhsatsız taşımacılığa karşıyım, şuan Uber kullanan müşteri bile ceza yiyor bu yüzden.

Uber yasal olduğunu iddia ediyor, sürücülerin arkasındayız diyor ancak ne sürücü ne de kullanıcının cezasını ödediğine şahit olmadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı