Ubisoft, artık oynanamayan Crew oyununu kullanıcılar iade edemesin diye oyunu ellerinden alıyor

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.765
Makaleler
2
Çözümler
89
Yer
Ankara
Dijital oyunlara asla gerçek anlamda sahip olmadığınızın kanıtı.
PS'in iade kurallarına göre eğer bir oyun herhangi bir sebepten oynanamıyorsa koşulsuz iade edebiliyorsunuz ve Ubisoft'a ait The Crew oyununun sunucuları kapandığı için artık oynanamıyor.
İnsanlar artık bu oyunu kalıcı olarak oynayamadığı için (Tabii PC kullanıyorsanız işler farklı, PC'de hiçbir oyun kalıcı olarak kapanmaz) iade hakkı talep edip paralarını geri alabiliyordu. Ubisoft ise insanlar paralarını geri alamasın diye oyunu insanların elinden geri almaya başladı.
Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@kino @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
 
Bir PS veya The Crew sahibi olmadığım için bilmiyorum, çevrimdışı da mı oynanmıyor yoksa sunucuları kapattılar diye iade hakkı mı oluşuyor ?
Sony'nin çağ dışı dandik sistemi yüzünden oyunu 9 yıl önce de almış olsan yine iade yapabiliyordun. Hatta biri böyle 95 dolarını geri almış fakat bu Ubisoft'un insanların elinden oyunlarını almasını haklı mı çıkarır, hayır çıkarmaz.
 
The Crew'in oyuncu topluluklarından biri şu anda oyunun tersine mühendislik çalışmalarına başladı bile. En azından PC sürümü için umut var.

Accursed Farms isimli YouTube kanalı da oyunun kapanmasını mahkemeye taşıdı.
 
Oyuncuların artık online oyunları alırken ödedikleri fiyatı göze alarak ve oyunun bir gün sunucularının dolmayacağını bilerek satın alım yapmaları gerekiyor . Sony'nin ise politikasını değiştirmesi lazım 9 yılın ardından oyuncu sayısı bitince kapatılması olası oluyor her oyun sunucusu dolmaz ise kapatılır böyledir. Online oyunlarda sayı azalınca sunucu işi harbiden sıkıntıya biniyor. O parayı karşılamadığı zaman kapatıyorlar ki adamlarda haklı çünkü sunucuyu ayakta tutmalarının yolu oyuncuların oyun içi satın alımları şirket kendi parasını kullanırsa zarar ediyor bu tarz durumlarda.
 
Bunun "çağ dışı sistem" ile alakası ne?
Sisteminin kötü olmasıyla eleştirdiğimiz Epic Games, Ubisoft gibi firmalar bile 2 saat/ 2 hafta sınırını uygulayabilirken Sony'nin bir oyunu kaç saat oynadığını gösteren sistemi getirmesi bile PS5'i buldu. Ve bu sistem gelmesine rağmen hâla daha 2000'lerden kalma oyun bozuksa iade edebilirsin yoksa iade edemezsin sistemini kullanıyorlar. Bu sistem hem oyunu beğenmediği için iade etmek isteyeni hem de bu tarz durumlarda oyun firmalarını kötü etkileyen bir sistem.
 

Geri
Yukarı