Çözüldü Ubisoft Connect yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Onursal

Megapat
Yer
İstabul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston Hyprx 16GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1050Tİ 4GB
Anakart
MSİ BAZOOKA B250M
İşlemci
İntel i5 7500
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir bir sorunla boğuşuyorum. Ne zaman Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynasam Ubisoft Connect kafayı yiyor ve oyunda kasmalar, FPS dropları ve görüntü yırtılmaları oluyor. Oyun oynarken ilk birkaç oyun CPU kullanımı resimde gördüğünüz gibi %50'nin üstünde oluyor ve bir süre sonra (yaklaşık 30-40 dk) hiçbir şey olmamış gibi %0.1'e kadar düşüyor. Normal şartlarda 144 sabit FPS alırken Ubisoft Connect Bug'a girince 70-80 arası FPS alıyorum. Bu şekilde oyun oynanmaz halde ve çözüm için aklıma Ubisoft'un kullandığı CPU'yu sınırlayan bir program varsa onu kullanmak geldi ama böyle bir program bulamadım. Onun dışında PC formatladım, uygulamaları defalarca sildim ve tekrar yükledim, yönetici olarak çalıştırdım. Sizden ricam eğer varsa çözüm fikriniz ya da CPU sınırlayan uygulama ismi yollamanız? Teşekkürler, iyi aksamlar.

ubi.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözebildiniz mi?
Hocam sorunu şu şekilde çözdüm, Battle Encoder Shirase diye bir program var onu indirip Ubisoft Connect uygulamasının kullanabileceği maksimum CPU değerini kısıtladım. Başka çözüm yolu var mı bilmiyorum ama bu işe yarıyor.
@Onursal , elindeki işlemci Rainbow'da 1060 6GB ile bile 1080p yüksek ayarlarda 120FPS+ sabit verecek bir model, RAM bellek miktarın da yeterli yaşadığın anormallik nedir anlayamadım ama %100 render scale + yüksek ön ayarlarda 70-80 FPS 1050Ti ile normal geldi bana.

Oyunu oynarken MSI Afterburner ile de işlemci ve ekran kartı kullanım değerlerine de dikkat ettin mi? Ubisoft Connect uygulama ayarlarından dilersen 'minimize to system tray' bildirim tepsisini aktif hale getirip, kapatma esnasında Ubisoft Connect'i arka plana atabilirsin, işlemci kullanımını azaltabiliyor.

Diğer bir alternatif olarak oyunu VULKAN API ile çalıştırmayı da deneyebilirsin, CPU kullanımı bir tık daha düşük seyredebiliyor VULKAN ile.

Son düzenleme:
@Onursal , elindeki işlemci Rainbow'da 1060 6GB ile bile 1080p yüksek ayarlarda 120FPS+ sabit verecek bir model, RAM bellek miktarın da yeterli yaşadığın anormallik nedir anlayamadım ama %100 render scale + yüksek ön ayarlarda 70-80 FPS 1050Ti ile normal geldi bana.

Oyunu oynarken MSI Afterburner ile de işlemci ve ekran kartı kullanım değerlerine de dikkat ettin mi? Ubisoft Connect uygulama ayarlarından dilersen 'minimize to system tray' bildirim tepsisini aktif hale getirip, kapatma esnasında Ubisoft Connect'i arka plana atabilirsin, işlemci kullanımını azaltabiliyor.

Diğer bir alternatif olarak oyunu VULKAN API ile çalıştırmayı da deneyebilirsin, CPU kullanımı bir tık daha düşük seyredebiliyor VULKAN ile.
Merhaba @Jonathan North, sanırım tam izah edemedim sorunu. Normal şartlarda benim bilgisayarım oyunu sabit 144 FPS ile oynatabiliyor ama zaman zaman Ubisoft Connect uygulaması anormal bir şekilde CPU'yu %50'den fazla kullanıyor(normalde %1 kullanması gerekiyor) bu da bende FPS kaybına yol açıp görüntüde bozulmalara sebebiyet veriyor. Sorun özetle Ubisoft Connect uygulamasının resimde de görüldüğü üzere gereğinden fazla CPU'ya yük bindirmesi. Bu sorun kendiliğinden bir süre sonra çözülse de bir kaç oyun ıstırap oluyor bana.

bugi.png

Merhaba @Jonathan North, sanırım tam izah edemedim sorunu. Normal şartlarda benim bilgisayarım oyunu sabit 144 FPS ile oynatabiliyor ama zaman zaman Ubisoft Connect uygulaması anormal bir şekilde CPU'yu %50'den fazla kullanıyor(normalde %1 kullanması gerekiyor) bu da bende FPS kaybına yol açıp görüntüde bozulmalara sebebiyet veriyor. Sorun özetle Ubisoft Connect uygulamasının resimde de görüldüğü üzere gereğinden fazla CPU'ya yük bindirmesi. Bu sorun kendiliğinden bir süre sonra çözülse de birkaç oyun ıstırap oluyor bana.

Eki Görüntüle 1334354

Sorunu çözebildiniz mi?

Sorunu çözebildiniz mi?
Hocam sorunu şu şekilde çözdüm, Battle Encoder Shirase diye bir program var onu indirip Ubisoft Connect uygulamasının kullanabileceği maksimum CPU değerini kısıtladım. Başka çözüm yolu var mı bilmiyorum ama bu işe yarıyor.

Dosya Ekleri

• 16550431499702641222469192869995.jpg
    16550431499702641222469192869995.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 153
Çözüm
evet bu sorun son aylarda ortaya çıktı bunun için ubisoft connect ayarlarına girip oyun içi yer paylaşımını devre dışı bırakarak çözebilirsin. direk ubisoft shift f2 yi kapatıyor donmalar ve takılmalar yırtılmalar gidiyor ama arkadaşlar kısmını kullanamıyorsun diğer şeyleri de

evet bu sorun son aylarda ortaya çıktı bunun için ubisoft connect ayarlarına girip oyun içi yer paylaşımını devre dışı bırakarak çözebilirsin. direk ubisoft shift f2 yi kapatıyor donmalar ve takılmalar yırtılmalar gidiyor ama arkadaşlar kısmını kullanamıyorsun diğer şeyleri de
Bunu yeni öğrendim teşekkür ederim. Ama şimdi daha büyük bir sorunum var. İlk maç her şey çok güzel ama 2. maçtan sonra her bir kaç saniye de bir oyunum donuyor ve 3-4 saniye boyunca donuk kalıyor. Son güncellemeden sonra oldu redditte bir sürü insan bu sorunla alakalı şeyler yazmışlar ama hala bir çözüm bulamadım.

@KimseBilmez dostum bununla ilgili bir çözüm bulursan buradan yazar mısın? çünkü gerçekten çok sevdiğim bir oyunu oynayamıyorum.

Son düzenleme:
Evet bu sorun son aylarda ortaya çıktı bunun için Ubisoft Connect ayarlarına girip oyun içi yer paylaşımını devre dışı bırakarak çözebilirsin. Direk Ubisoft Shift F2'yi kapatıyor donmalar ve takılmalar yırtılmalar gidiyor ama arkadaşlar kısmını kullanamıyorsun diğer şeyleri de.

Hocam bu ayarı yaparsak arkadaşlarımızla oynayamıyor muyuz?

Hocam bu ayarı yaparsak arkadaşlarımızla oynayamıyor muyuz?

Oyunda veya Ubisoft'ta bir sıkıntı yok. Yukarıdaki arkadaşın PC bağlandım ve ince ayarlar güncellemeler yaparak droplanmayı tamamen çözdüm tamamen PC kullanmayı doğru bilmemekten kaynaklanıyor droplar. Ubisoft Connect CPU kullanımı kendi kendine düzeliyor %1 oluyor kullanmayınca (kullandıktan 2-3 dakika sonra). Ubisoft Connect veya oyunda bir sorun yok.

Oyunda veya Ubisoft'ta bir sıkıntı yok. Yukarıdaki arkadaşın PC bağlandım ve ince ayarlar güncellemeler yaparak droplanmayı tamamen çözdüm tamamen PC kullanmayı doğru bilmemekten kaynaklanıyor droplar. Ubisoft Connect CPU kullanımı kendi kendine düzeliyor %1 oluyor kullanmayınca (kullandıktan 2-3 dakika sonra). Ubisoft Connect veya oyunda bir sorun yok.
Alakası yok sistemim yetiyor oyuna her ayarda denedim drop hep var ubisoft gerçekten rezil bir şirket rainbow hariç hiçbir oyun yapmıyor bunu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı