Ubisoft Connect Ubisoft Connect'in durumu ne olacak?

docella

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
36
Çözümler
1
Bildiğiniz üzere, Ubisoft firması çeşitli sebeplerden dolayı oyunlarını erteliyor ya da geliştirilmesini durduruyor. Bunun yanı sıra ise halihazırda hizmetini sağladığı oyunların sunucuları da her geçen gün çöküntüler yaşıyor. Örnek vermem gerekirse Rainbow Six Siege Avrupa sunucuları akşam vakitlerinde sürekli çöküntüye uğruyor. Ubisoft Connect'in Launcher'ı ise sürekli buglanıyor ya da glitchleniyor. Arkadaşlarınızı oyuna çağıramıyorsunuz. Oyunda olanlar Away, olmayanlar da çevirimdışı görünüyor. Statüsünüzü değiştirmek için sürekli bir şeyleri denemeniz gerekiyor. Bu firmanın sürekli değer kaybetmesi ama aynı anda oynanan hâlâ birkaç çok oyunculu oyunlarının olması, (Yine R6 örneğinden gideceğim. Bu oyun için dünya çapında turnuvalar yapılıyor, ödüller ve sponsorluklar sağlanıyor.) bu firmayı başka bir firma tarafından satın alınıp çok daha iyi bir yerlere getirebilme potansiyeli taşıyor mu? Çözülmesi bir firma için kolay sayılabilecek basit sorunları çözmek Ubisoft firmasını batıştan kurtarır mı? Technopat Sosyal kullanıclarının yorumlarını çok merak ediyorum, mutlu forumlarınız olsun. 🙃
 
Ben bu tarz problemleri çok sık r6 oynayan birisi olarak hiç yaşamadım açıkçası, belki servis sağlayıcısı veya IP ile alakalı olabilir ama gene net bir şey söyleyemiyorum. Bunun dışında Ubisoft oyunlarını gözden geçirmeli son zamanlarda çıkardığı oyunlardan açıkçası hiç memnun değilim (bkz: Watch Dogs legion).
 
Battı balık yan gider, zaten hep sorunluydu Ubisoft Connect, 4 kişi R6 oynayacaktık, birinde davet atıyoruz gelemiyor ötekine davet atamıyoruz başkası davet atılmasına rağmen gelmedi gözüküyor vs. çok problemliydi. Bu saatten sonra da çok zor düzelir.
 
Kendilerinin çok büyük sıkıntılar içinde oldukları su götürmez bir gerçek. Disket Kutusu ve Enis Kirazoğlu'nun bu konu hakkında ürettiği içerikleri beğenerek tüketmiştim. Eğer bu tür sohbetlerden keyif alıyorsanız öneririm genel olarak. Öte yandan Microsoft tarafı da pek iç açıcı durumda gözükmüyor. Ubisoft satın alımı gerçekleşse bile ne kadar düzelir bilmiyorum. (ki Activision Blizzard satın alımları için rekabet komisyonu gibi bir kurum sorun yaratıyor diye satın alım sıkıntıya girmişti diye biliyorum.) Öte yandan Microsoft dışında bu kadar büyük bir oyun yapımcısını satın alacak firma var mı, pek emin değilim.
 
Kurtarmaz. Ubisoft'ta çalışanların efektif ve verimli çalışmasını sağlayacak lider konumunda biri yok deniliyor. Böyle köklü bir sorun varsa hiçbir şey rayına oturamaz bence.

Ubisoft'un son 6-7 yılda yaptığı her şey bomboş. R6 bile animasyonları inanılmaz ham bir oyun. Sevmememe rağmen bir Warzone'a vs. bakınca iğreniyorum şahsen. AC, Far Cry, Watch Dogs serilerinin hepsi aynı sorundan muzdarip; ruh ve yaratıcılık eksikliği. Geliştiricinin tutkuyla iş yapmadığı aşırı bariz. Aslında potansiyeli yüksek bir firma ancak verdikleri 10 kararın 9'u yanlış olunca o potansiyel harcanıyor.
 
Son zamanlarda Steam'e çıkarttığı oyunlarda da çok fazla problem var. Biri de girip oyunlar ne alemde diye kontrol etmemiş resmen. Division 2 crash verip duruyor, breakpoint de Fast travel yapınca oyun 1 FPS oluyor çık gir atman gerekiyor. Ubisoft kendine gel yiğidim iyi ya da kötü piyasaya kan veriyordun :D
 

Geri
Yukarı