Ubisoft'un Tencent tarafından satın alınması gündeme düşünce Ubisoft hisseleri %30 arttı

  • Konuyu başlatan 490836
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.609
Oyun dünyasına hiçbir katkısı bulunmuyor olan, Çin'in ''gizli silah'' gibi kullanmış olduğu bir şirket Tencent. Microsoft için ortalığı ayağa kaldıran rekabet kurumu Çin'in Avrupa ile ABD pazarının gelirini bu şekilde içerisine çekiyor olmasına çıt çıkartmıyor.

Ubisoft, Assassin's Creed Shadows iyi bir saıtş yapamadığı takdirde kesin olarak satılacak gibi gözüküyor.

Ubisoft'un 22.000 çalışan ile oyuncuları memnun edemiyor olmasının ilginçliğinin yanı sıra eleştirliiyor olan ''aile şirketi'' formülü gittiği takdirde şirketin kötüye gideceği gibi bir durum var.

Ubisoft, Avatar ile Star Wars'un yayın haklarının çok büyük miktarlar ile Disney'den satın alınması ve iki oyunun da satış açısından büyük bir şekilde patlamış olmasından sonra ciddi bir darboğaza girdi.
 
Sizce Ubisoft, Tencent tarafından alınır mı? Yoksa yoluna bireysel mi devam eder?

Ubisoft'un imajı son birkaç yılda aşırı düştü, muhtemelen Tencent tarafından satın alınacak. Oyunları da eskisi gibi satmıyor. Ubisoft, sırf oyunları satılsın diye millete yalvarıyor. Adı aklıma gelmedi de bir oyununu satın alınca mağaza içinde kullanabileceğiniz, belli bir para veriyordu mesela. @Osman Nuri23 daha iyi bilir bunu. Büyük firmaların hangisi yaptı bunu? :D Ubisoft batış yolunda.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı