Ubuntu 15.04 Kurdum !!!

İlk önce bana yardımları dokunan @Kimse @Silinen üye @18401 @Web_Monster ' a adlarını unuttuklarım olabilir onlardan özür dileyerk sizlere çok teşekkür ediyorum. Şu an Ubuntu Mozilla Firefox' tan yazıyorum. Teşekkür mesajı gibi bir şey bu. Tekrardan tekrardan teşekkürlerimi sunarım :)

Yeni Kuracaklar İçin Tavsiye: Kurulum da hiç bir sıkıntı yok. wiki.ubuntu-tr.net' te Takas Alanı felan oluşturun diyor da o RAM' i az olan bilgisayarlar için (1 GB ve altı). Kurulumu YouTube' dan bir sürü kanaldan görebilirsiniz.

Şimdi ben Steam' i kurdum. Windows 10' da kurulu olan AdVenture Capitalist oyununu buna da yükledim. Oyunu açınca param $0,00 ama Windows' ta gelişmem olduğu gibi duruyor ama Linux' ta açınca sadece Limon ve Gazete satışlarım devam ediyor ama param ilerlemiyor, diğer açmış olduğum dükkanlar da da satış olması lazım ama olmuyor. Yani bug gibi bir şey oluyor.

Bir tane daha var. Oyunu açmadan önce hani ekran çözünürlüğü felan seçtiğimiz yer varya, orasında ekran çözünürlüğü seçme yeri alt taraflara doğru uzayıp gittiği için gözükmüyor ancak ekran boyutunu düzenle dediğimde oyuna başlama seçeneği gözüküyor.

Bir sorum daha var. Benim normalde Ekran kartım Intel HD Graphics (Pentium) ama bu Linux' ta Intel Ironlake yazıyor ?

Linux ile Windows'ta farklı buglar çıkabilir bu doğal. Eğer ekran kartınızı görmüyorsa şu yolu izleyin. Sağ üstteki ayar ikonu, sistem ayarları, güncellemeler ve uygulamalar, ek sürücüler. Burada eğer sürücünüz gözüküyorsa seçenek olarak en üsttekini seçip değişiklikleri uygulaya basın. Root şifrenizi girip biraz bekleyin. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun büyük ihtimal çözülür.

Linux ile Windows'ta farklı buglar çıkabilir bu doğal. Eğer ekran kartınızı görmüyorsa şu yolu izleyin. Sağ üstteki ayar ikonu, sistem ayarları, güncellemeler ve uygulamalar, ek sürücüler. Burada eğer sürücünüz gözüküyorsa seçenek olarak en üsttekini seçip değişiklikleri uygulaya basın. Root şifrenizi girip biraz bekleyin. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun büyük ihtimal çözülür.
Baktım o dediğiniz yere şöyle yazıyor. '' Processor microcode firmware for Intel CPUs, intel-microcode paketinden kullanılıyor (sahipli) ''

Bir de o bugun çözümü yok mu ya hiç ? Eğer öyleyse oyun için Windows, internette gezmek için Linux kullanacağım. Ya da şöyle söyliyeyim. Linux' ta oynayabileceğim Ubuntu Yazılım Merkezi' nden indirilecek oyun yok mu ?

Oradaki seçeneklerden en üsttekini seçin ve değişiklikleri uygula'ya basın. Bu işlemin sorununuzu çözmesi gerek. Ubuntu Merkezi'nde oyunlar var. Mesela ben şu an bilgisayarımda 2048 oynuyorum(y).

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı