Ubuntu 15.04 vs Windows 8.1

• Konuyu başlatan Eakgul
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 9.085
Linux'u duyan virüs yok diyerek geliyor. Linux linux yapan virüs olmaması değildir. Özgür yazılımdır. Kontrol sendedir. İstediğini silip kendin baştan yazabilirsin. Ölü bir makinayı canlandırabilirsin. Linux her zaman bilen insanlar içindir ayrıca. Dipnot : Hiç bir yazılım güvenli değildir...

Linux'un tek sorunu, sürücü, oyun ve program bana kalırsa. Geri kalan yönleri (Grafik, performans vs.) bana Windows'tan daha iyi geldi. Sürücü yükledikten sonra performansı 2 katına çıktı tabii.
Bir de şöyle bir problemimiz var, yazılım kurmak için Terminal'i kullanak zorunda kalıyoruz. Windows'a alışan, kod yazmayı bilmeyen arkadaşlar var aramızda..
İkinci olarak Bilgisayarım'a girdiğim zaman sistemin tüm dosyaları karşımdaydı, yine oldukça şaşırdım. Sonuçta "Özgür yazılım" diyorlardı :)
Sonuç olarak yazılım bolluğu olsa Linux'un üstüne tanımam. (şimdilik)

Son düzenleme:
Sürücü, oyun, programlar, eee geriye ne kaldı ki. Ben lisanslı Windows 8.1 kullanıcısıyım, program kurmak için 50 kez ileri butonuna tıklamıyorum. Virüs konusunda da "Linux` da virüs çalışmak için dahi senden izin istiyor" demişsin, bu dediğin şey Windows'da hep vardı zaten, yönetici izni olmadan hiç bir program yüksek izin gerektiren (bilgisayara zarar verecek) komutlar çalıştıramaz. Eğer sen gidip de Windows'u güncellemezsen önüne gelene yönetici izni verirsen her şey olabilir. Uzun süredir kullanıyorum bu işletim sistemini 1 kere olsun zarar veren virüs bulaşmadı, özellikle paralı olmayan programları indirdiğinizde "50 kere next" mantığında ilerlerseniz Portal Sepeti, NetMahal gibi gıcık eden virüsler tarayıcınızı mahveder.

Ben ubuntuyu kötüleyen adama sadece gülerim. Size şöyle söyliyeyim Windows'un adı Linux'un tadı. Ubuntu'yu şimdi görsel olarak kıyaslayamam ama uzun süredir Linux kullanan biri olarak şunları söyliyeyim sana, Windows sadece oyun için benim görüşüm, windows da bi programı kurmadan önce 40 kere düşünmek lazım, o programı kaldırdığın zaman o kalıntıları nasıl temizleyeceksin, yok ccleaner kur, yok revo uninstaller kur, kayıt defterini temizle bir sürü tantana, ama linux da öyle değil bir komut ile kaldırdığın programdan eser kalmıyor, ayrıca virüs olayına gelirsek, linux da herhangi sıradışı faaliyet olduğu zaman sen parolanı girsen dahi işlem yapmaz yani virüs konusunda sonuna kadar güvenebilirsin, ayrıca ayıptır söylemesi 8.000 TL lik sistemim var windows kasıyor kardeşim kasıyor, temizlik de yapsam, programda kurmasam kasıyor, ama linuxda öyle değil ubuntu kullanıyorum o kadar saçma şeyler yükledimki buna rağmen ne kasma var ne başka birşey, ubuntuyu ilk başlarda kullanmak zor gelir unity arayüzünden dolayı, ama alıştığın zaman tadına doyamazsın, o efektler, o görsel şölen bence herşeyi ile mükemmel bi işletim sistemi, ama bende windows da kurulu, steam hesabım da baya oyun var, linux desteği olanlar ile linuxda, olmayanlar ile windows da oynuyorum, ubuntunun unity arayüzüne alışmak biraz zor gelebilir ama ilk kullanım için ubuntu mate sürümü gerçekten mükemmel bi seçim olur. Linux da yapmak gereken tek şey güvenlik duvarını aç gerisine karışma.

Linuz zahmetsiz tamam. Ama bizim windows kullanmamızın tek sebebi aradığımız oyunların, programların vs. bir ton şeyin kesin windows uyumlu olduğu için. Zahmetli olabilir ama işimizi görecek olan o. Ben bir CS:GO oyuncusu olarak en basit örnek windows'da 2 gb ram isterken linux'da 4 gb ram istiyor. İşte linux'un kötülüğü burda ortaya çıkıyor. Bir program arıyorum linux uyumlu değil örneğin. Ne yapacağım? Keşke linux'e de tam destek gelse de onu kullansak.
Not: Windows'da çok daha fazla virüs olmasının sebebi tabi ki hackerların daha çok kişiye ulaşmak istemeleri.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı