Ubuntu 18.04 NVIDIA Sürücüleri nasıl yüklenir?

Proprietary GPU Drivers : “Graphics Drivers” team

nvidia-304 paketini kurmalısınız. Paket bulunamadı hatası alıyorsanız aşağıdaki kodları girin

Kod:
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-304
Bu seferde böyle hata verdi.
2020-05-05 19-57-53 ekran görüntüsü.png

Bir de yazılım ve güncelleştirmeden veya ek sürücüler kısmına bir bak.
Bendeki sistem Ubuntu 18.04 tabanlı başka bir sistem. Bunda yazılım ve güncelleştirme uygulaması yok. Bu terminaldeki hata çözülemez mi?
Nvidia'nın sitesinden indirip kurmaya çalıştığımda da aşağıdaki hatayı veriyor:
Kod:
The distribution-provided pre-install script failed! Continue installation anyway?

Son düzenleme:
Open source driverlar Ubuntu´nun kendi içinde geliyorlar. Extra bir işlem gerçekleştirmenize gerek yok. Ancak NVIDIA´nın kendi yayınladığı proprietary driverları kurmak istiyorsanız aşağıdaki linkte bulunan anlatımı izleyerek install edebilirsiniz:

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ekran_kartlar%C4%B1
Bu site yazılım ve güncelleştirme uygulamasından yapıyor, ben de o uygulama yok.

Bu siteden bakarak yaptım, Nvidia kurulu gözüküyor. Ama bu seferde başka bir sorun çıktı. Normal giriş yapıyorum. Herhangi bir uygulamaya girince uygulamanın üstündeki çubuk, masaüstü ve görev çubuğu gidiyor. Bir tek fare kontrol edilebiliyor. Beş dakika sonra düzeliyor fakat programın üstüne fareyle geldiğimde tekrar aynısı oluyor.

Bu site yazılım ve güncelleştirme uygulamasından yapıyor, ben de o uygulama yok.

Bu siteden bakarak yaptım, Nvidia kurulu gözüküyor. Ama bu seferde başka bir sorun çıktı. Normal giriş yapıyorum. Herhangi bir uygulamaya girince uygulamanın üstündeki çubuk, masaüstü ve görev çubuğu gidiyor. Bir tek fare kontrol edilebiliyor. Beş dakika sonra düzeliyor fakat programın üstüne fareyle geldiğimde tekrar aynısı oluyor.

Açık kaynak sürücülere geçip bir reboot yapabilir misiniz?

Bash:
sudo apt install [xserver-xorg-video-nouveau]
sudo reboot

Çıktısını ekleyebilir misinz?

Bash:
ubuntu-drivers devices
Bash:
== /sys/devices/pci0000:00/0000:00:01.0/0000:03:00.0 ==
modalias : pci:v000010DEd000001D7sv00001043sd00001212bc03sc00i00
vendor   : NVIDIA Corporation
model    : G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]
manual_install: True
driver   : nvidia-304 - third-party free recommended
driver   : xserver-xorg-video-nouveau - distro free builtin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı