Ubuntu 18 tabanlı dağıtım önerisi

Jupiter Parliyor

Femtopat
Guncel bir cok dagitimin biraz fazla Ram tukettigini ve daha az performansli calistigini deneyim ettim.

Xanmod Kernel Ubuntu 18 dagitimlara yukleniyor. Ben yukledim gecen gun.

Guncel mesa surucusunu de CoreCTRL sagliyor.

Ubuntu 18 tabanli dagitim onerilerinize acigim. KDE DE olmasin yeter.

Guncel birçok dagitimin biraz fazla RAM tukettigini ve daha az performansli calistigini deneyim ettim.

XanMod Kernel Ubuntu 18 dagitimlara yukleniyor. Ben yukledim gecen gun.

Guncel mesa surucusunu de CoreCTRL sagliyor.

Ubuntu 18 tabanli dagitim onerilerinize acigim. KDE DE olmasin yeter.

Nasıl deneyim ettiniz tam olarak? Ubuntu 18.04 desteği bitmiş bir dağıtım. Eğer hafif bir Linux deneyimi istiyorsanız lxqt, LXDE, Xfce ve Mate gibi hafif bir masaüstü ortamı veya i3WM, Hyprland gibi pencere yöneticilerini tercih etmeniz gerekli.

Lubuntu, Xubuntu, Linux Mint Mate dağıtımlarına bakabilirsiniz. Arch tarafı daha hafif oluyor diye hatırlıyorum. Orada da EndeavourOS oldukça güzel ve mininal bir sürü arayüz kurulumu sağlıyor, onu tercih edebilirsiniz. Onun haricinde arcolinuxs sürümü de minimal bir Xfce kurulumu sağlıyor.

Anladığım kadarı ile hafif dağıtım arıyorsunuz ancak destek kesilmiş bir ürünü önermem. Hafiflik için Linux Mint XFCE bakabilirsiniz. Eskiden çok sevmezdim ancak son kullandığımda özellikle yeni kullanıcılar için oldukça başarılı olduğunu gördüm.

Anladığım kadarı ile hafif dağıtım arıyorsunuz ancak destek kesilmiş bir ürünü önermem. Hafiflik için Linux Mint XFCE bakabilirsiniz. Eskiden çok sevmezdim ancak son kullandığımda özellikle yeni kullanıcılar için oldukça başarılı olduğunu gördüm.
Mint uygulamalari Ram'i tuketiyor ve CPU'yu tekletiyor. O yuzden Mint, sevmiyorum fazla.

Nasıl deneyim ettiniz tam olarak? Ubuntu 18.04 desteği bitmiş bir dağıtım. Eğer hafif bir Linux deneyimi istiyorsanız lxqt, LXDE, Xfce ve Mate gibi hafif bir masaüstü ortamı veya i3WM, Hyprland gibi pencere yöneticilerini tercih etmeniz gerekli.

Lubuntu, Xubuntu, Linux Mint Mate dağıtımlarına bakabilirsiniz. Arch tarafı daha hafif oluyor diye hatırlıyorum. Orada da EndeavourOS oldukça güzel ve mininal bir sürü arayüz kurulumu sağlıyor, onu tercih edebilirsiniz. Onun haricinde arcolinuxs sürümü de minimal bir Xfce kurulumu sağlıyor.
Ben deneyimsiz bir kullanici oldugum icin Arch Linux'u beceremem. Ubuntu tarafinda APT ile ilgili paket yonetimini kolayca kullanabiliyorum.

Ben deneyimsiz bir kullanici oldugum icin Arch Linux'u beceremem. Ubuntu tarafinda APT ile ilgili paket yonetimini kolayca kullanabiliyorum.

Arch zor ancak EndeavorurOS zor değil. Alışırsınız zaten zamanla. Hem gelişmek açısından yararlı olur.

Arch zor ancak EndeavorurOS zor değil. Alışırsınız zaten zamanla. Hem gelişmek açısından yararlı olur.
Simdi Ubunt 18 ariyorum ve soylediklerim eksantrik gelecek ama bence (kendi deneyimlerim tabii) Arch dagitimlarinin alayini gunluk kullanim icin uygun bulamiyorum. Bir SteamOS alternatifi olan HoloOS guzel. Evet oyun konusunda diger dagitimlari gerise birakiyor gercekten ama tercih etmek istemiyorum onu da. Steam arayuzu cok on olanda ondan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı