Ubuntu 19.10 görüntü kalitesi ve yırtılma problemi

apkalipto

Hectopat
Daha fazla  
Ubuntu 19.10 sürümünü kullanmaktayım. Ek sürücüler kısmında Nvidia-435 sürüm sürücü seçili ama ekranda özellikle Chrome veya Firefox pencerelerinde akıcı olmayan bir görüntü alıyorum. Pencereyi tutup hareket ettirirken olsun, sayfalarda aşağı yukarı inip çıkarken olsun sanki ekranda yırtılma varmış gibi göze batan takılmalar oluyor. Bunu nasıl çözebilirim? Ekran kartım GTX 1050 Ti.

Ekran Görüntüsü - 2019-12-03 20-22-43.png

selamlar,
video izleme veya diğer kullanımlarda bir sorun oluyormu? problem yaşandığı anda kaynak kullanımına "top" komutu ile kontrol edermisiniz? son olarak autoinstall veya ppa üzerinden driver'i kurmayı deneyin.
tavsiyem eğer ubuntu kullanacaksanız daha stabil versiyon olan 18.04 LTS kullanmanız yönünde olacaktır.

Kaynak kullanımı ekran görüntüsündeki gibi. Chrome CPU kısmı 60 ile 85 arası gidip geliyor arada 95 oluyor.
Ubuntu 18.04 sürümünüde kullandım aynı sorun orada da vardı.
Ekran Görüntüsü - 2019-12-03 22-25-50.png
Ekran Görüntüsü - 2019-12-03 22-30-32.png

Terminalde "google-chrome --disable-gpu" komutunu çalıştırırmısınız?
Ayrıca Chrome sistem ayarlarında donanım hızlandırmayı açıksa kapatın.

Dosya Ekleri

• 2019-12-03 22_34_23-Window.png
    2019-12-03 22_34_23-Window.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 57
Ayarlara gir sonra Başlangıç vb. bir şey olacak ingilizce kullanıyorum "Session and Startup" ondan sonra Otomatik başlayacak uygulamalar tarzında bir sekme olacak, oraya yeni komut ekle ```nvidia-settings --assign CurrentMetaMode="nvidia-auto-select +0+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }" ``` sonra sistemi resetle.
Olmazsa ```sudo apt-get install compton``` tekrar resle yine olmazsa yapabilecek bir şeyim yok :)

Terminalde "google-chrome --disable-gpu" komutunu çalıştırırmısınız?
Ayrıca Chrome sistem ayarlarında donanım hızlandırmayı açıksa kapatın.

Dediklerinizi yaptım değişiklik olmadı maalesef.
Aşağıdaki videoda gözüktüğü gibi bir yırtılma var. Bu sadece videolarda değil programları kullanırken, hareket ettirirken, tarayıcıda aşağı yukarı giderken falan çıkıyor.

VID_20191203_224049 - Streamable
Ayarlara gir sonra Başlangıç vb. bir şey olacak ingilizce kullanıyorum "Session and Startup" ondan sonra Otomatik başlayacak uygulamalar tarzında bir sekme olacak, oraya yeni komut ekle ```nvidia-settings --assign CurrentMetaMode="nvidia-auto-select +0+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }" ``` sonra sistemi resetle.
Olmazsa ```sudo apt-get install compton``` tekrar resle yine olmazsa yapabilecek bir şeyim yok :)
Bunu denemiştim işe yaramadı.

@apkalipto ppa üzerinden driver'i kurarak deneyebilirmisiniz?
Bash:
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-(buraya sürüm numarası yazılacak) nvidia-settings

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı