Ubuntu 20.04 Ethernet çalışmıyor

Yapılandırma dosyalarını siz mi sildiniz? Bir çok yapılandırma dosyası görünmüyor.
Hayır ben herhangi birşeyi silmedim, dediklerinizi uyguluyorum...
Aşağıdaki komutu çalıştır.

Kod:
sudo gio open /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
Henüz ilk komuttan: No such file or directory hatası aldım.

Son düzenleme:
Aşağıdaki komutları çalıştırıp, ardından yeniden dene.

Kod:
sudo mkdir -p /etc/NetworkManager/
sudo touch /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
Bu sefer de "nmcli device connect enp2s0" hata veriyor.
Kod:
Error: Failed to add/activate new connection: Connection 'enp2s0' is not available on device enp2s0 because device is strictly unmanaged

Ubuntu'yu PC'me dün akşam, Windows'u silerek kurdum. Akşam internet bağlantım gayet güzel çalışıyordu fakat sabah PC'yi açtığımda internetimin gittiğini gördüm. Ubuntu'da çok yeniyim bu yüzden ne yapmalıyım bilmiyorum. Aşağıya yazmam gerektiğini öğrendiğim bazı komutların çıktılarını bırakıyorum.

ifconfig
lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536 inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0 inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host> loop txqueuelen 1000 (Local Loopback) RX packets 37846 bytes 2944675 (2.9 MB) RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0 TX packets 37846 bytes 2944675 (2.9 MB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

sudo lshw -C network
*-network DISABLED description: Ethernet interface product: Attansic L1 Gigabit Ethernet vendor: Qualcomm Atheros physical id: 0 bus info: pci@0000:02:00.0 logical name: enp2s0 version: b0 serial: 00:1e:8c:7f:b6:ef capacity: 1Gbit/s width: 64 bits clock: 33MHz capabilities: pm msi pciexpress vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=atl1 driverversion=5.8.0-43-generic latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair resources: irq:17 memory:feac0000-feafffff memory:feaa0000-feabffff
Sürücüyü silip tekrar yüklemeyi deneyin hocam.

Şimdi aşağıdaki komutla ağ yöneticisini yeniden başlatmayı dene bakalım.

Kod:
sudo systemctl restart NetworkManager

Ardından nmcli ile ilgili komutları yeniden dene.
Birşey değişmedi hocam, vallahi kafayı yemek üzereyim neden böyle oluyor bu...
Ekleme: Ubuntu'yu baştan kurdum ve şuanlık sorun çözüldü gibi. Herkese yanıtları için teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı