Ubuntu boot ekranında gözükmeme sorunu

Boot ettirerek denemedim, deneyeceğim gelişmeleri aktarırım. :)

Güncel..

Arkadaşlar başka bir sürüm ayrıca yerli işletim sistemi olan Pardus Linux denedim fakat bu da aynı sorunla karşılaştı lütfen yardım edin.

2016-10-11.png

Arkadaşlar ayrıca şunu eklemek istiyorum. Ubuntu'yu flash bellek ile boot ettiremeyince CD ile denemek istedim ancak CD den de başarısız oldu. İçerisindeki dosyalar bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim bu sorun kafam da büyük yer edinmeye başladı.
 
Farklı dağıtımları da denemişsiniz. Peki Rufus ile değil de YUMI ile de bir USB oluşturmayı denediniz mi? Denediyseniz sorun BIOS ayarlarında olabilir. Başka bir USB bellek ile deneyip denemediğinizi sormadım çünkü bir DVD ile de denemişsiniz. Fakat isterseniz bunu da deneyin. BIOS ayarlarınızı, dizüstü bilgisayarınızın modelini ve özelliklerini belirtirseniz daha iyi yardım alabilirsiniz.
 
Öncelikle ben eski bilgisayarım için kurmayı denedim. Özellikleri:
  • İntel Core 2 Duo E4500 çift çekirdekli
  • 2GB RAM
  • Biostar anakart modelini hatırlamıyorum.
  • Ekran kartım yok tümleşik kullanıyorum.
Direk olarak boot ettirmeyi denedim sonradan sanal sunucu muhabbetlerine girdim. Ve yeni laptopum da Virtual Box üzerinden flash bellekten çalıştırdım. Gayet sorunsuz çalıştı kur falan da diyordu Linux masaüstünde oradaki fonksiyon sabit diske mi kuruyor? Kurduktan sonra GRUB ekranın da gözükür mü? Sağlıklı kullanılır mı? Baya bir soru yönelttim kusura bakmayın hepsi meraktan :D Yardımcı olursanız sevinirim :) İyi sosyaller.
 
Sanal bilgisayarda kurulum yaparsanız Virtual Box programı otomatik olarak sabit diskinizde bir yer ayırır. Oraya kurulum gerçekleştir. Grub ekranı harddiskinize direkt kurulmaz. VirtualBoxtan sanal bilgisayarı açtığınızda GRUB ekranını görürsünüz. Normal kuruluma göre daha yavaş çalışır. Çünkü belleklerinizi aynı anda 2 işletim sistemi kullanacak. Linuxe ne kadar bellek ayarlayacağınızı sanal bilgisayarı açarken belirliyorsunuz zaten. Merak ettiğiniz için yükleyecekseniz olabilir. Ama sürekli kullanacağım diyorsanız normal kurulum yapmanız faydanıza olacaktır.
 
Sanal bilgisayardan açınca kurulum yap diye ekran geliyor. Orasını yapınca virtual box'a gerek kalmadan direk sabit diskime kurmaz mı? Bilgisayarımı sıfırdan açarken GRUB gelmez mi?
 
Sanal sistemi oluştururken belirlediğiniz sanal diske. Eğer ayarları değiştirmediyseniz sanal diskiniz "VHD" uzantılı bir dosya olmalı (Örneğin: Pardus.vhd). Ama eğer değiştirdiyseniz "VMDK" de olabilir uzantısı.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı