Ubuntu dağıtımı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
4 Eylül 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yeni bir Asus laptop aldım. 256 SSD ve 1 TB HDD olmak üzere 2 adet diskim var. SSD'de Windows hali hazırda kurulu, bende ubuntu 16.04.1 sürümünü kurmak ve dual boot yaparak kullanmak istedim. Birkaç kez denedim lakin şu anda sitedeki iso dosyasında bir problem var sanırım bir türlü kuramadım. Benimde kafam attı ve eski sürümü kurdum. Ardından hoşuma gitmedi ve eski sürümünü de sildim. Grub ön yükleyicisi duruyordu bilgisayarın HDD'yi biçimlendirdim mbrfix komutlarını denedim vs lakin şu anda halen daha silemedim. EasyBCD adlı bir program kullandım sonra yeniden başlattım ve 1 yerine birçok Ubuntu ön yükleytisicisi ile karşılaştım. Ubuntu'yu D'ye yani HDD'ye kurduğum için windows'umda bir problem yok lakin Disk yöneticisinde D 931 GB gözüküyor ve hiçbir ne bölünmüş parça var nede başka bir şey. Efi tabanlı sadece SSD'de kucuk bir bölüm var oda windows'un UEFI sistemi diye duşundum emin olamadım ama öyledir. Çunku C diskini ubuntu hiç görmedi zaten. NTFS tabanlı olduğu için. Direkt olarak D'den bölüm ayırıp kurmuştum. BIOS'dan delete yaparak bütün ubuntu grub önyükleyicilerini silebiliyorum. Lakin bir tanesi sürekli windows'un yanında. EasyBCD programını actıgımda da diğer gruplar da geri geliyor. Fotoğrafları yüklüyorum bilgisayarımın başlatıcı ekranı ve disk yönetimi nasıl gözüküyor bir bakmanızı rica ediyorum. İnternetteki bütün yöntemleri denedim lakin olmadı asla ve asla. D diskinde göremediğim bir yerlerde birkaç parça grup var ve asla formatlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aklıma takılan bir şeyde grub yazılımlarında sürekli partition 0 gözüküyor ve 8B256 yazıyor bu bildiğim kadarı ile SSD ama asla SSD'ye kurulum yapmadım.
1.jpg
2.jpg
sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'deki EFI bölümüne 3. parti bir bölümleme programı ile harf atayın, içindeki "ubuntu" klasörünü bulun ve silin. EFI bölümüne atadığınız harfi kaldırın. Bu kadar. Bölümleme programı olarak Paragon Partition Manager Community Edition veya MiniTool Partition Wizard Free kullanabilirsiniz.
 
Boot durumunu ya da harddiskini Boot-repair-disk canlı DVD'si ile ya da rescatux ISO dosyalarını indirip USB yazdırarak bunlardan açarsan Boot tamir komutlarıyla eski haline getirirsin. Sonra SSD biçimlendir.
 

Dosya Ekleri

  • 290px-Boot-Repair_01.png
    290px-Boot-Repair_01.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 260px-Rescatux_main_menu.png
    260px-Rescatux_main_menu.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
MiniTool Partition Wizard isimli programı Windows'a indirip, D'ye sağ tıkla. Delete yap. Daha sonra yine programdan NTFS seçenerek D'yi formatla.

Bu sorununu çözmeyecektir yani Boot Entryler orada kalacaktır. O entryleri silmek için, EFI partition'ı MiniTool'dan harf vererek, Windows Explorer'a mount et, daha sonra Explorer ++ isimli programı, Admin modunda çalıştırıp, EFI partition içindeki Ubuntu klasörlerini silebilirsin.

Ya da direkt bas formatı iki diske de gitsin.. Temiz Windows yükle. Önce D'yi erişilebilir yapmak için MiniTool kullan. MiniTool'dan diski uçurup, yine MiniTool'dan NTFS olarak formatla. C'deki önemli dosyaları, D'ye kopyalayıp, C'ye formatı bas ve Windows yükle.
 
Son düzenleme:
Sana yardımcı olayım.

4 Senede çözmüştür sanırım.
MiniTool Partition Wizard isimli programı Windows'a indirip, D'ye sağ tıkla. Delete yap. Daha sonra yine programdan NTFS seçenerek D'yi formatla.

Bu sorununu çözmeyecektir yani Boot Entryler orada kalacaktır. O entryleri silmek için, EFI Partition'ı MiniTool'dan harf vererek, Windows Explorer'a Mount et, daha sonra Explorer ++ isimli programı, Admin modunda çalıştırıp, EFI Partition içindeki Ubuntu klasörlerini silebilirsin.

Ya da direkt bas formatı iki diske de gitsin. Temiz Windows yükle. Önce D'yi erişilebilir yapmak için MiniTool kullan. MiniTool'dan diski uçurup, yine MiniTool'dan NTFS olarak formatla. C'deki önemli dosyaları, D'ye kopyalayıp, C'ye formatı bas ve Windows yükle.

Güzel hocam hazmışsınız yinr Linux ilr alakalı makale. Ama adam 4 sene önce atmış.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı