Ubuntu Dışında Linux Dağıtımı Tavsiyesi

Fedora Core veya Pardus
Kali Linux kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü güvenlik uzmanları veya hackerların kullandıkları bir Linux türevi. Günlük kullanım için uygun değil.
 
Çok fazla Linux kullanmadığımdan alışma sıkıntısı olur mu?
İlk başta bocalayabilirsin ama daha sonra terminal kullanmaya alıştıkça işlerini halledebilirsin. Ek olarak zaten yine Kullanıcı Arayüzüne (GUI'ye) sahip. Bu yüzden çoğu gündelik işini arayüz üzerinden halledebilirsin.
Ve openSUSE'nin bir sorunla karşılaştığımda yardım alabileceğim Türkçe kaynağı var mıdır?
Açıkçası Ubuntu'ya göre Türkçe kaynağı daha kısıtlı ama kendi Wiki'lerinde herşeyi çok basit bir İngilizce ile açıklamışlar. Orayı kullanarak yardım alabilirsiniz.
 
Bu konunun altına eklemek istediğim bir sıkıntım var.
İnternetten openSUSE'yi indirdim ve alttaki fotoğraftaki seçenekleri yaparak USB belleğe attım. Ancak "bilgisayarım" da görünen flash bellek simgesine tıkladığımda "biçimlendirilmesi gerek" diye bir sıkıntı çıkıyor. Bunu umursamayıp bilgisayarı USB bellekten başlattığımda siyah kod ekranında bir süre bekletip şu hatayı veriyor. VM VirtualBox'da böyle bir sıkıntı yok.

Eğer karışık geldiyse tekrardan anlatırım.
Rufus_Leap-42.3.png
Screenshot 2016-09-07 17.35.22.png
 
1544194304747.png


İlk önce USB'yi biçimlendirmen gerekiyor. Sonra yazdırma işini yapacaksın.
VirtualBox'ta onun iso dosyasını kullanıyorsun. USB'sini değil.
 
Şimdilik aklımda Linux Mint var ama onun da "Cinammon, Mate ve XFCE" gibi sürümleri var. Acaba aralarındaki fark nelerdir? Veya siz ne önerirsiniz?
Bahsi geçen terimler masaüstü görünümleridir diye biliyorum. İnternette bir çok örnek var inceleyebilirsin . Daha önce Ubuntu, Kali, Arch ve Elemantary denemiştim, eğer yazılım işleriyle uğraşacaksan ve linüxe merak sardıysan sana önerim Arch olur tabi linüx hakkında hiçbir bilginde yoksa zorlayabilir seni :) .
 
Ben de Linux'a sizin gibi ev kullanımı için Ubuntu'yla başladım ancak Unity arayüzü çok kullanışsız olduğu için (tek tıklamayla geri dönülebilecek bir pencere için 2 tıklama yapmak zorunda olmak ve bir çok şeyi bulmak için biyerlerde arama yapma gereği) Linux Mint Cinnamon'u denemeye karar verdim.

Linux Mint'i kullandıktan sonra Ubuntu'ya asla geri dönmek istemedim. Ancak bunun daha iyisi var mıdır diye 3 yıldır bu bahsi geçen dağıtımları ve daha fazlasını denedim.

Ya saatlerce uğraşıp da usb belleğe iso yazacak düzgün bir araç kuramadığım için, ya düzgün bir usb bellek biçimlendirici olmadığı için, ya da modern bir uygulama mağazası olmayıp da uygulamaların, araçların, ek paketlerin, dil paketlerinin birbirine girdiği bi uygulama yöneticisi karşıma çıktığı için, ya da kurulum ve güncellemelerde çeşitli sorunlarla karşılaştığım için her denememde kaçar adım Mint'e geri döndüm. Oysa Mint'te bu sorunların hiçbiri yoktu.

Bunların haricinde birkaç dağıtımı daha kurcaladıktan sonra pes ettim ve yeni dağıtımları inceleme haricinde stabil olarak Mint'ten başka bişey kullanmadım. Çünkü Mint diğer dağıtımlardaki tüm sorunların çözümünü kendi uygulamalarıyla, araçlarıyla yüklediğiniz andan itibaren hazır olarak sunuyordu.

Benim "kişisel deneyimlerimden" dolayı verebileceğim tek tavsiyem Linux Mint - Cinnamon'dur. Ağır gelirse Mate ve Xfce arayüzlerini de deneyebilirsiniz ki daha hafiftir. Ancak Cinnamon, Mint ekibinin kendi geliştirdiği ve orijinal, modern arayüzdür.
 
Etik hack gibi şeylerle ilgileniyorsanız Kali Linux, normal kullanım için Linux Mint, ya da daha MacOSvari bir görünüm isterseniz Deepin öneririm.
 
"Deft, Backbox, Cyborg Hawk, Parrot, Pardus, WifiSlax" Biz siber güvenlik ile uğraşan insanlar bunları kullanıyoruz.. Çok güzel araç kitleri mevcut ama Kali vazgeçilmezimiz. Siber güvenlik polisleri daha çok deft, Hackerlar ise Parrot kullanmaktadırlar. İstediğini deneyebilirsin.
 
"Deft, Backbox, Cyborg Hawk, Parrot, Pardus, WifiSlax" Biz siber güvenlik ile uğraşan insanlar bunları kullanıyoruz.. Çok güzel araç kitleri mevcut ama Kali vazgeçilmezimiz. Siber güvenlik polisleri daha çok deft, Hackerlar ise Parrot kullanmaktadırlar. İstediğini deneyebilirsin.
Kali yi eklemeyi unuttun[emoji3]
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı