Ubuntu "end of file while reading /dev/sda" hatası

Murathannnnn

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma "Ubuntu 20.04.1 LTS" kurmaya çalışıyorum fakat "end of file while reading /dev/sda" hatasıyla karşılaşıyorum. Önce ISO dosyasını indirdim, Rufus ile USB'me kurdum ve bilgisayarda "Normal Kurulum"u seçip ardından "Diski sil ve Ubuntu yükle" seçeneğini işaretleyerek yüklemeye başladım. Fakat saat dilimi seçme haritası geldiğinde yukarıda bahsettiğim hatayla karşılaşıyorum. "Retry" seçeneğine tıkladığımda hiçbir şey olmuyor, "Ignore" seçeneğine tıkladığımda "No space left on device during write on /dev/sda" hatasıyla karşılaşıyorum. Tekrar "Ignore" seçeneğine tıkladığımda da "Invalid argument during seek for write on /dev/sda" hatasıyla karşılaşıyorum. "Cancel" seçeneğini seçtiğimde de "SCSI6 (0,0,0) (sda) aygıtının 1 numaralı bölümünde EFI dosya sistemi oluşturulmadı." hatasıyla karşılaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"No space left on device during write on /dev/sda" (/dev/sda diskine yazarken boş alan kalmadı.)
Diskinizin boyutu nedir?
Sorunun neden kaynaklandığını anladım sanırım. Önceki Windows yüklemesinde bütün boş alanı Windows'a vermiştim. Şimdi terminale girip "fdisk -l" komutuyla /dev/sda daki bütün alt partitionları sildim ve bütün alanı Linux Filesystem'a verdim. Fakat kaydedip çıkmaya çalıştığımda "/dev/sda: close device failed: Input/Output error" hatasıyla karşılaşıyorum ve tekrar "fdisk -l" komutunu girdiğimde /dev/sda orada gözükmüyor. Sadece /dev/sdf (Flash Bellek) ve 0'dan 5'e kadar sıralanmış /dev/loop'lar gözüküyor.

Sildiğiniz için unallocated olarak listelenmiştir, bu nedenle fdisk'te gözükmüyor. Kuruluma yeniden gelip bir daha dener misiniz şimdi?
Uygulanması için bilgisayarı yeniden başlatmam gerektiğini söylemişti. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar aynı komutu yazdığımda Windows ile ilgili bölümlerin silinmedigini gördüm. Bilgisayarı kapatmadan mı kuruluma devam etmeliyim yoksa?

Uygulanması için bilgisayarı yeniden başlatmam gerektiğini söylemişti. Bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar aynı komutu yazdığımda Windows ile ilgili bölümlerin silinmedigini gördüm. Bilgisayarı kapatmadan mı kuruluma devam etmeliyim yoksa?
Sildiğinde geri gelmemesi lazım normalde, bir şey görmediğim etmediğim için bilemiyorum şu anlık. Bir de öyle deneyin isterseniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı