Ubuntu Explorer ekranında takılıyor ve tıklanmıyor

Hukumdar

Kilopat
Katılım
13 Nisan 2014
Mesajlar
57
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1523065231
Merhaba arkadaşlar,

Windows 10 yanına Ubuntu işletim sistemini kurmak istedim fakat GNU'da Ubuntu'yu direk seçerek Explorer açılmasında sorunlar çıkmaya başladı ve gelen menüde işlem yapamadım.

Daha sonra reset atıp güvenli ön yüklemeyi kapattım bu sefer de Explorer ekranında "install Ubuntu" seçeneğini seçemedim. Mauseu hareket ettirdiğimde kutucukların üzeri yanıp sönüyordu ama işlem yaptırmadı.

Tekrar kapatıp açtım GNU'dan safe Graphics seçeneğini işaretleyerek devam ettim bu sefer de herhangi bir sorun vermeden Explorer ekranı gelmeden direkt kurulumla devam ettirdi. Tüm işlemleri yapıp Ubuntu'yu kurdum yeniden başlattım bu sefer ilk yaşadığım sıkıntıyı kurulu olan Ubuntu'da yaşadım. Hiçbir şeye tıklanmıyor ekran gidip geliyordu.

Rufus ISO yazdırmada kalıcı olarak yazdırma yaptım (dd).

MBR UEFI BIOS seçenekleriyle işlettim.

Acaba nerede yanlış yapmış olabilirim? İndirdiğim ISO dosyası mı arızalı yoksa başka bir sorun mu var merak ediyorum.

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önce indirdiğin ISO dosyasının bu araç ile sağlamlık kontrolünü yapın, ona göre devam edelim.
Ayrıca kontrol yaptıktan sonra USB'ye yazdırmak için bu aracı da kullanabilirsiniz.

Kendi sitesinden indirdim fakat inerken sorun olmuş olabilir, bende düşünmüştüm hocam bunu. Verdiğiniz program ile test edip sonuçları paylaşacağım.

EK yazı; Hocam dün gece Linux Mint Cinnamon kurdum, sıkıntısız kullandım. Ubuntu farklı olur mu acaba bu arada belirtmemişim sürümünü Ubuntu 20.10. Cinnamonda kalayım mı yoksa
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı