Ubuntu için Dual Boot mu yoksa Sanal makine mi?

tR4ha

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Computer Engineer-Student
Terminalde çalışmak için ubuntu kuracağım sizce dual boot mu yapmalıyım, yoksa virtual makine mi kullanmalıyım?

Dual boot Ubuntu kullan. Öğrenmek için sanal makine kullanmak bence gereksiz, ya açmayı unutacaksın ya da performansından verim alamayacaksın.

Ubuntu yerine farklı bir dağıtım kurmanızı öneririm. Örneğin Debian'ya da Fedora. Ubuntu da Debian tabanlı zaten.

Ubuntu yeterli aslında, Fedora'nın paket yöneticisi Apt'ye göre daha küçük, her pakete erişemeyebilir ve güvenli bulmuyorum. Toplanan verilerin para veren kulanıcılara verilmesini doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:
Dual boot olunca hızlı başlatmanın anlamı kalmıyor, Ubuntu'yu tekrar silmek isteyince bir yığın problemle uğraşacaksın, boot sektörünü yeniden yapılandırmak başlı başına problem. Sanal makinede dene bence öncelikle.

Terminalde çalışmak için ubuntu kuracağım sizce dual boot mu yapmalıyım, yoksa virtual makine mi kullanmalıyım?
Sadece terminal mi?

Başka amaçla kullanmayacaksanız
Sanal Makinede çalıştırmanızı tavsiye ederim.

Konuda çoğunlukla kurmak ve sanal makinede kullanmak üzerine değinilmiş ama WSL gibi bir seçeneğinde olduğunu unutmamak lazım. Kullanmaya başlamak sanal makine kurmak ya da normal bir kurulum yapmaktan daha hızlı olacaktır.
Denetim masasında programlar ve özellikler altındaki Windows özelliklerini aç ya da kapat içinden "Windows subsystem for Linux" ve "sanal makine platformunu" aç. Ardından Windows mağazasına gir ve bir Linux dağıtımını indir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı