Ubuntu internete bağlanamıyor

rydn

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
3.695
Çözümler
12
Merhabalar hocalarım, dizüstü cihazıma Ubuntu kurmuştum. İnternete bağlı gözüküyor olmasına rağmen internet yok diyor. Yardım edebilir misiniz?
 
Kurulumda 3. parti seçeneklerini kur gibi bir şey yazıyor onu seçtiniz büyük ihtimalle, sudo apt-GET Update yazın ve Wi-Fi kartınızı paylaşın.

Hocam Wi-Fi kartının modelini bilmiyorum. Verdiğiniz kodu yazdım ve 1-2 dakika bağlandı. Sonra yine gitti bağlantı. Diğer dağıtımlarda bu olmuyordu. Sizce başka dağıtıma geçmeli miyim?
 
Sizce başka dağıtıma geçmeli miyim?
Gözlemlerime göre Kubuntu, Wi-Fi desteği konusunda daha iyi.

Hocam Wi-Fi kartının modelini bilmiyorum.
Dizüstü bilgisayarınızın modeli ne? Belki sürücüsü vardır.

Ayrıca Wi-Fi sürücüsünün kurulmasını sağlamak için bilgisayara ethernet kablosu bağlayıp kurulum sırasında "Üçüncü parti donanım sürücülerini kur." seçeneğini işaretlemeyi de deneyebilirsiniz.
 
Gözlemlerime göre kubuntu, Wi-Fi desteği konusunda daha iyi.

Dizüstü bilgisayarınızın modeli ne? Belki sürücüsü vardır.

Ayrıca Wi-Fi sürücüsünün kurulmasını sağlamak için bilgisayara ethernet kablosu bağlayıp kurulum sırasında "üçüncü parti donanım sürücülerini kur." Seçeneğini işaretlemeyi de deneyebilirsiniz.

HP Pavilion G6 1031-ET.
Üçüncü parti sürücüleri kur dedim hocam.
 
Üçüncü parti sürücüleri kur dedim hocam.
İşte o sırada internete bağlanamamış olmasına karşı ethernet kablosu bağlamak da iyi olabilir çünkü bazı şeyleri internetten indiriyor kurulum.

HP Pavilion GT 1031-ET.
İnternette bir bilgi bulamadım, son çare olarak Kubuntu deneyebilirsiniz. Dediğim gibi, Kubuntu daha uyumlu bir dağıtım.
 

Geri
Yukarı