Ubuntu işletim sistemi açılırken konsolda çok bekletiyor

Mustafa Türker

Hectopat
Windows kullanıcısıydım ve Ubuntu'ya geçmeye karar verdim. Ubuntu kurulumunu yaparken Windows'u tamamen silip Ubuntu kurdum bilgisayar açılırken konsolda 1,5 dakika civarı bekleyip açılıyor HDD olmasına rağmen. Aslında daha erken açılması gerek diye düşünüyorum.

Açıkçası donanımının gücüne bağlı bu. "HDD olmasına rağmen" dedin haliyle HDD'yle SSD'yi karıştırmış olduğun ihtimali de aklıma geldi. Benim 7-10 senelik HDD olan laptopumda Ubuntu açılmıyordu. Arch Linux ile çok hafif bir kurulum yaptığımda bile zar zor kaldırıyordu.

Kısacası donanımını söyler misin? Ayrıca Linux'e geçmeden önce hangi Windows sürümünü kullanıyordun?

Windows 11 kullanıyordum 10 saniyede açılıyordu. Sistemim de çok eski değil ve HDD kullanıyorum. Konsol ekranında çok uzun süre bekletip açıyor Ubuntu'yu garip. @NapsakLan
Donanımını söyleseydin donanımına özel bir bug var mı Ubuntu'da diye araştıracaktım. Bunun dışında herhangi bir hata mesajı da söylemediğin için sana önerebileceğim tek "çözüm" Fedora, Linux Mint ve Elementary OS vb. başka seçenekleri düşünüp denemen olacaktır. Linux Mint ve Elementary OS her ne kadar Ubuntu tabanlı olsa bile Ubuntu'da yaşanılan sorunlar bu seçeneklerde yaşanmayabiliyor. Fedora ise Ubuntu tabanlı değildir.

Edit: İngilizcen varsa bu[1] ilgini çekebilir.
[1]: How to diagnose/fix very slow boot on Ubuntu 18.04

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı