Çözüldü Ubuntu kurulum diski "Call Trace: radeon" ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MRsuffix Berat

Hectopat
Merhaba.
Linux Ubuntu indirirken hata alıyorum.
Linux'u indiriyordum USB'ye Rufus ile yazdırıyorum ve kurulum yerinde "try or install Ubuntu" diyorum ama bir sürü yazı çıkıyor devam etmiyor.
Aşağıdaki videoda da belirttiğim gibi ekrandaki yazılar belki gider dedim ve bekledim 2-3 saat ama aynı şekilde kaldı.
Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kernel panic'de hiçbir şey okunmuyor. Keşke düzgün bir fotoğrafı olsaydı.

Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyin böyle bir durumda. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset ekleyin splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:
ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.
3 tireyi silerek nomodeset yazın yerine. Ardından F10 basarak önyükleyin.

Eki Görüntüle 1858903

Yine hata alırsanız Gfxpayload'ı text yapmayı da deneyebilirsiniz. gfxpayload=text

Yaptım şimdi bir sürü yazı akmaya başladı.

?hash=659484e9582722394978f99b53806b12.jpg

Dosya Ekleri

• 8bd7db4d-c595-4660-995f-ccb12de881f2.jpg
    8bd7db4d-c595-4660-995f-ccb12de881f2.jpg
    193,5 KB · Görüntüleme: 20
Başlatırken e ye bastım üç tirenin (---) yerine sırayla "nomodeset splash quiet" yazdım şimdi öyle yükleniyor.
Ayrıca dediğim gibi başlat derken nasıl yani?

Hocam Discord kullanıyorsanız sesli anlatabilir misiniz?
DC: mrsuffix
Başlatırken nomodeset eklediğinizde çalışıyor. Tamam.
Şimdi sistemi açın ve hesabınıza giriş yapın.
Terminal veya TTY'ye birazdan yazacağım komutları yazarak varsayılan açılış şekline nomodeset ekleyin.

Eve geçince yazacağım komutları.

Başlatırken nomodeset eklediğinizde çalışıyor. Tamam.
Şimdi sistemi açın ve hesabınıza giriş yapın.
Terminal veya Tty'ye birazdan yazacağım komutları yazarak varsayılan açılış şekline nomodeset ekleyin.

Eve geçince yazacağım komutları.

Tüm dediklerinizi yaptım. Ama yine olmadı.
Efm kurulum kısmında hesap oluşturtuyor en son rebootnow die bir seçenek var ona basıyorum sonra yine.

1689173425822.png

Bu oluyor.

BUNU denedikten sonra tekrar Ubuntu kurmayı deneyeceğim. (olmuyormuş)

Son düzenleme:
Dediğim gibi rebootnow olayından sonra sistem kurulmuştur zaten, USB belleği çıkartıp sistem üzerinde düzenleme yapmalıyız.

İlk defa açarken açılsın diye elle düzenleme yapıp nomodeset ekledik, ve kurulumu yaptık.

Ancak ilk seferde olduğu gibi şimdi de nomode set eklemeli ve sistemi açmalıyız çünkü şu an sadece havada bir değişiklik yapıyoruz, sonra hemen gidiyor.

Sistemi açtıktan sonra bunu kalıcı bir değişikliğe dönüştürmeliyiz.

sudo nano /etc/default/grub komutunu çalıştırın ve GRUB_CMDLINE_LINUX="nomodeset" şeklinde düzenleme yapın. Çıkmak için ctrl s ve ctrl x tuş kombinasyonlarını kullanın ve update-grub komutuyla yaptığımız değişiklikleri işleme alıp sistemi yeniden başlatalım.

Normalde ekran kartına sürücü aramak, sorunu çözmek vs. gerekir ancak sunucuda gereksiz olduğundan bu şekilde de kullanılabilir.

Dediğim gibi rebootnow olayından sonra sistem kurulmuştur zaten, USB belleği çıkartıp sistem üzerinde düzenleme yapmalıyız.

İlk defa açarken açılsın diye elle düzenleme yapıp nomodeset ekledik, ve kurulumu yaptık.

Ancak ilk seferde olduğu gibi şimdi de nomode set eklemeli ve sistemi açmalıyız çünkü şu an sadece havada bir değişiklik yapıyoruz, sonra hemen gidiyor.

sudo nano /etc/default/grub komutunu çalıştırın ve grub_cmdlıne_lınux="nomodeset" şeklinde düzenleme yapın. Çıkmak için CTRL s ve CTRL X tuş kombinasyonlarını kullanın ve Update-GRUB komutuyla yaptığımız değişiklikleri işleme alıp sistemi yeniden başlatalım.

Normalde ekran kartına sürücü aramak, sorunu çözmek vs. gerekir ancak sunucuda gereksiz olduğundan bu şekilde de kullanılabilir.

İlk açıldığında hata vermemişti fakat şimdi yine hata verdi. İlk açıldığındainternete bağlanmıyordu Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen.

Şimdi iste yine hata veriyor açılmıyor. Burada kalıyor.

1689188283120.png

sudo nano /etc/default/grub komutunu çalıştırın ve grub_cmdlıne_lınux="nomodeset" şeklinde düzenleme yapın. Çıkmak için CTRL s ve CTRL X tuş kombinasyonlarını kullanın ve Update-GRUB komutuyla yaptığımız değişiklikleri işleme alıp sistemi yeniden başlatalım.

Ekran kartı sürücüsü olmaz çünkü ekran kartı sorunlu bu sistemin. Kendi sürücüsünü yüklemeye çalıştığımda Windows 7 de parametre hatası veriyordu.

Son düzenleme:
Varsayılan açılış parametresine nomodeset ekledin mi?
update-grub yani.

Bu hatayı nomodeset olmasına rağmen mi alıyorsun?
İlk açıldığındainternete bağlanmıyordu Ethernet kablosu bağlı olmasına rağmen.
Bunun için farklı bir konu açmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı